intentieverklaring Radboudumc

Nieuw samenwerkingsverband: Radboudumc, Radboud Universiteit en Janssen slaan de handen ineen

Op 12 maart 2019 werd er een intentieverklaring getekend voor een intensievere samenwerking tussen het Radboudumc, de Radboud Universiteit en Janssen, een farmaceutische wereldspeler. Directeur van The Economic Board, Sigrid Helbig, sprak tijdens de bijeenkomst over het belang van dergelijke samenwerkingen voor de regio.

Samenwerking is ons business model, het zit in ons DNA. Daarom is The Economic Board bijzonder blij met deze ‘huwelijksovereenkomst’tussen Radboud Universiteit, Radboudumc en Janssen. Maar zoals in een echt huwelijk moet je, om het enthousiasme van het eerste uur te behouden, de relatie onderhouden, elkaar iets gunnen en vol overgave aan gezamenlijke projecten werken. Daarvoor wens ik jullie heel veel succes en als we kunnen helpen horen wij dit graag”, sprak Helbig tijdens de ondertekening.

Met de samenwerking willen de partijen onderzoekers beter in staat stellen om innovatief onderzoek te koppelen aan de industrie, waardoor de resultaten van biomedisch, farmaceutisch en klinisch onderzoek sneller ingezet kan worden voor de patiënt.

We krijgen in steeds hoger tempo nieuwe inzichten over ziekten. Die kennis willen we zo snel mogelijk ten goede laten komen voor zo veel mogelijk patiënten. Intensieve samenwerking met Janssen vanuit Radboudumc en Radboud Universiteit vergroot die mogelijkheden”, laat Han van Krieken, rector magnificus van de Radboud Universiteit weten.

De intensievere samenwerking tussen de partijen is onder meer gericht op:

  • wetenschappelijk onderzoek en stimuleren van talent, onder andere op het gebied van oncologie en immunologieontwikkeling
  • moleculen/producten/platforms
  • technologie en licentiemogelijkheden
  • digitale gezondheid
  • klinische activiteiten
  • duurzame beschikbaarheid van geneesmiddelen
  • bredere innovatie-ecologie van gezondheidszorgsysteem