INNOVATE Meetup: ontdek de wondere wereld van Artificial Intelligence

Lifeport heeft een hoop te bieden als het gaat om Artificial Intelligence (AI). Hoeveel? En wat precies? Kom daar achter bij de Innovate Artificial Intelligence meetup. Deze vindt live plaats op 23 maart 2022 in de Lindenberg in Nijmegen.
Dit (gratis) event organiseerde INNOVATE samen met de Radboud Universiteit, The Economic Board en met hulp van verschillende andere partners. Het biedt een uitgelezen programma over de AI van nu. Hier leert u over de praktische toepassingen die leiden tot een gezonder en duurzamer leven. Ook de risico’s van AI komen aan bod.
Drukpers
Hilmer Thijs, creatief directeur van INNOVATE, onderschrijft het belang van AI: “Experts zien het als de grootste innovatie van onze tijd. Het is qua impact misschien wel vergelijkbaar met de uitvinding van de drukpers of de komst van het internet. Je kunt je dus voorstellen dat dit ontzettend veel mogelijkheden biedt. We weten alleen nog niet welke dat in de toekomst allemaal zullen zijn. Dat maakt het een interessante, maar ook spannende innovatie.”
De meetup
Eva Eikhout begeleidt de meetup als moderator. Pim Haselager, hoogleraar aan de Radboud Universiteit, is keynote speaker van het evenement. Haselager heeft al ruim dertig jaar ervaring als het gaat om AI. Hij houdt zich in zijn dagelijkse werkzaamheden veel bezig met de maatschappelijke implicaties ervan. De andere sprekers worden binnenkort bekendgemaakt .
Programma
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Start programma
21.00 uur: Borrel
Praktische informatie
- 23 maart 2022
- Lindenberg, Nijmegen. Grote zaal.
Aanmelden
Aanmelden voor de INNOVATE Meetup is gratis. Inschrijven is mogelijk via de website van INNOVATE. Wees er snel bij, want vol is vol. Entree geschiedt op basis van entreelijst.
Lifeport: topregio voor Artificial Intelligence
De regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen herbergt veel bedrijven en organisaties die sterk inzetten op AI. Vandaar dat we deze vorm van intelligentie steeds vaker terugzien binnen de belangrijke regionale thema’s: Health, Hightech, Food en Energy. De techniek helpt bijvoorbeeld bij de energietransitie. Ook oplossingen voor het betaalbaar houden van de zorg liggen binnen de mogelijkheden.
In de regio neemt vooral de Radboud Universiteit een bijzondere positie in als het gaat om AI. De universiteit heeft meer dan dertig jaar aan AI-kennis opgebouwd, die verspreid zit over de hele campus. De RU doet niet alleen onderzoek naar de techniek, maar maakt ook veelvuldig de verbindingen met het onderwijs, de bedrijfswereld en de maatschappij.
AI for Life
Met het project AI for Life richt The Economic Board zich op het versterken van samenwerking in AI, mogelijk met de komst van een fysiek centrum in Nijmegen voor AI. Op de website vindt u een interactieve kaart van de regio met alle bedrijven en organisaties die zich met dit onderwerp bezighouden. Verder leest u op de site over belangrijke AI-ontwikkelingen.