Informatie Brexit ondernemers

Hier vind je als ondernemer informatie over de impact van Brexit

Over het ‘wanneer’ en in welke vorm, blijft nog veel onduidelijk. Maar dat er een Brexit gaat komen lijkt onvermijdelijk. Voor bedrijven kan dat flinke gevolgen hebben. Op welke plekken kunnen zij informatie inwinnen?

Oost NL

Oost NL heeft er een speciale pagina voor op zijn site. Ondernemers doen er goed aan om niet te wachten met kijken naar de mogelijke gevolgen en nu maatregelen te treffen, zo staat er te lezen. Daarom verwijst de pagina door naar de Brexit Imapact Scan van de overheid. Ook kunt u er een artikel lezen over de negatieve gevolgen van de Brexit op het oosten van Nederland. Oost NL verwacht dat ondernemers Oost-Nederland harder worden getroffen dan in bijvoorbeeld de Randstad.

Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel biedt uitgebreide informatie voor bedrijven. Het heeft er een speciaal online dossier voor aangemaakt, met daarin een artikel over de huidige stand van zaken, wederom een verwijzing naar de Impact Scan van de Rijksoverheid, de mogelijkheid om online vragen te stellen en meerdere artikelen over de gevolgen voor ondernemers.

Via een link op de site kun je ook een Brexit-voucher aanvragen bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Daarmee krijg je subsidie voor deskundig advies over alternatieve markten en de gevolgen voor je onderneming. Op de website Ondernemersplein, dat de KVK samen met onder andere de overheid en het UWV initieert, staat ongeveer dezelfde informatie. Ook hier een verzameling van artikelen over de gevolgen voor ondernemers en linkjes naar onder andere de Impact Scan en de mogelijkheid om een voucher aan te vragen.

Brexitloket

Tot slot is er nog het Brexitloket van de overheid, bekend geworden door de blauwe Sesamstraat-achtige knuffel. Hier staat onder meer een checklist met 12 things to do, met onder andere het advies om Britse werknemers zich te laten registeren, in kaart te brengen waar IT-data zijn opgeslagen en servicecontracten te controleren. Ook zijn er volop nieuwsberichten over de Brexit te vinden. Daarnaast staan er interviews met ondernemers die tips geven en is er een (bijna lege) kalender met evenementen die mede over de Brexit gaan.

Meer over de Brexit

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp