Ignite Award 2019; Ignite award 2020

IGNITE Award 2020 opent de inschrijving op 1 juni

De organisatie van de IGNITE Award heeft de routekaart van dit jaar bekendgemaakt. Op 1 juni opent de inschrijving van de IGNITE Award 2020 voor bedrijven uit Gelderland en Overijssel. De finale is op 12 november. De IGNITE Award wordt georganiseerd door het Anton Jurgens Fonds uit Nijmegen. Doel is om bij te dragen aan de regionale groei van sociale ondernemingen.

Er ligt 100.000 euro voor de winnaar en 50.000 euro voor de nummer twee klaar. De organisatie wil echter alle genomineerden een duw in de rug geven. “Ze krijgen een coach toegewezen en volgen een trainingstraject met workshops zodat ze hun businessplan kunnen versterken”, zei Leoni Delsink, impact- en projectmanager bij het Anton Jurgens Fonds, vorig jaar tegen ons.

Traject IGNITE Award 2020

Inschrijven kan tussen 1 juni en 31 juli. Deelname staat open voor bedrijven uit Gelderland en Overijssel die een sociaal probleem aanpakken. Maatschappelijke winst moet belangrijker zijn dan financiële winst en de ondernemer moet in de ideeënfase zitten of minimaal twee jaar actief zijn. Op 2 en 3 september vinden de selectiegesprekken plaats. Op 14 september begint vervolgens de Business Pressure Cooker voor de genomineerden. De winnaar wordt bekendgemaakt na twee pitchrondes: op 9 november en tijdens de finale op 12 november.

Bedrijven uit de regio doen het traditioneel goed bij de IGNITE Award. Vorig jaar werd Biky tweede. Die Nijmeegse onderneming wil alle kinderen in Nederland op de fiets krijgen. Voor kleine bedragen per maand of zelfs gratis zorgt Biky ervoor dat kinderen altijd een goede fiets op maat hebben en zo aan voldoende beweging komen. Winnaar werd CodeGorilla dat mensen die ongewild buiten het arbeidsproces staan met een intensieve opleiding van drie maanden aan het werk in de IT-sector helpt. Twee jaar eerder was de eerste prijs voor het Nijmeegse TriUnity, dat autistische jongeren richting de arbeidsmarkt helpt en ging de tweede prijs naar het Arnhemse De Voorwerkers, een social firm op het gebied van montage en assemblage.

Meer over de IGNITE Award

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp