voedingstuinbouw coronacrisis; noodpakket agrarische sector; Humphrey's en NEXTgarden Ingredient Farm; Start-ups Gelderland; Jaarverslag 2017 Humphrey’s Next Kitchen, regio leren kennen, klimaatneutrale tuinbouwgebied, tijd om te oogsten

Landelijke restaurantketen Humphrey’s strijkt neer in NEXTgarden

Restaurantketen Humphrey’s bouwde een basiskeuken, Humphrey’s Next Kitchen, in Bemmel om vandaar uit alle zestien restaurants in het land van een constante duurzame basiskwaliteit eten te voorzien. Telers in NEXTgarden zijn in the picture voor het leveren van groente aan de restaurateur.

Bewust eten steeds meer in trek

“Mensen willen tegenwoordig vers, veilig, gezond en bewust eten, ook in restaurants. Daarom is de stap van Humphrey’s naar deze basiskeuken interessant en passend in deze trend,” aldus Jan Taks, projectadviseur van NEXTgarden. Dit vooruitstrevende tuinbouwgebied ligt in de Lingewaard, waar Bemmel midden in ligt. “Als onze telers in NEXTgarden de gewassen aan Humphrey’s kunnen leveren volgens deze vier criteria, is dat in onze ogen een ideale kans. Dan hebben we een mooie korte keten voor verse producten en onze bewuste keuze voor duurzaamheid sluit ook helemaal aan op de koers die Humphrey’s hiermee vaart.”

Humphrey’s Next Kitchen in NEXTgarden?

Humphrey’s biedt bezoekers jaarlijks maar liefst 750.000 maaltijden elk jaar en is daarmee een grote potentiële klant voor de lokale telers. Het eerste gewas dat vanuit het tuinbouwgebied aan de restaurantketen geleverd gaat worden zijn bonen uit Huissen.
Taks: ”Het aanbod in onze kassen is nu nog niet helemaal gematcht met de vraag van Humphrey’s, maar ze beginnen met wat nu geteeld wordt, later kunnen we ook op nieuwe producten inzetten. En andersom is Humphrey’s ook geïnteresseerd in gewassen die hier geteeld worden en die ze nu nog niet op het menu hebben staan.”

Ook vindt de restaurateur, die zijn oorsprong in Nijmegen kent, de ‘groene eiwitten’ en andere nieuwe teeltproducten waar NEXTgarden mee experimenteert, uitdagend  en interessant. NEXTgarden is druk bezig het gebied echt duurzaam te maken met alternatieve energiebronnen, zoals geothermie en zonne-energie.

Over waterlinzen

Ook interessant

Samenwerkende partijen denken aan belevingscentrum voor glastuinbouw

Harde lessen in de sierteelt en voedingstuinbouw door coronacrisis

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp