voedingstuinbouw coronacrisis; noodpakket agrarische sector; Humphrey's en NEXTgarden Ingredient Farm; Start-ups Gelderland; Jaarverslag 2017 Humphrey’s Next Kitchen, regio leren kennen, klimaatneutrale tuinbouwgebied, tijd om te oogsten

Mooie plannen én uitdagingen voor Humphrey's en NEXTgarden

Ruim een jaar geleden schreven we hoe restaurantketen Humphrey’s de samenwerking zocht met NEXTgarden en de gemeente Lingewaard. Een jaar later vragen we Humphrey’s hoe het bevalt. Er zijn uitdagingen, maar ook mooie plannen voor de toekomst.

Hans Oerlemans is senior manager productontwikkeling bij Humphrey’s en houdt zich bezig met de inkoop van de producten en ook met dit samenwerkingsproject. Humphrey’s is begonnen met een basiskeuken in Bemmel en heeft daarnaast het voornemen om met telers in de gemeente afspraken te maken over het leveren van groente. Voor Humphrey’s is het doel van de samenwerking dat het eten in alle zestien restaurants een constante kwaliteit, versheid en duurzaamheid heeft.

We willen heel graag een afzetgebied worden voor telers in de gemeente Lingewaard”, laat Oerlemans nu weten. Er zijn stappen gezet, maar de samenwerking bevindt zich nog wel steeds in de pilotfase, vertelt hij. “Het is niet eenvoudig om zoiets goed van de grond krijgen. Er zijn natuurlijk veel partijen bij betrokken. Van de verschillende telers tot en met de gemeente. Soms stagneert dat een beetje. Maar we willen heel graag en hebben vertrouwen in de toekomst.”

From farm to fork

In onze communicatie spreken we niet voor niets over ‘Humphrey’s Next Kitchen’”, verduidelijkt Oerlemans. “Ook gebruiken we de slogan ‘From farm to fork’. Dat is wat we uiteindelijk heel graag willen in Lingewaard. We moeten nu gaan kijken hoe we dat ook echt goed voor elkaar kunnen krijgen.”

Humphreys, dat zijn oorsprong in Nijmegen heeft, zit regelmatig om de tafel met telers uit Lingewaard om te overleggen over hoe de samenwerking naar een hoger niveau getild kan worden. Ook recent nog. “De gesprekken zijn goed en er zijn veel goede ideeën voor de toekomst, zoals bijvoorbeeld de bouw van een hotel in de regio. Met nog een beetje meer doortastendheid van alle kanten gaan we mooie dingen neerzetten.”

Meer over NEXTgarden

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp