High Tech Ontdekkingsroute

Geslaagde eerste editie Dutch Technology Week in Nijmegen

Zaterdag 25 mei 2019 kwam de landelijke Dutch Technology Week voor het eerst naar Nijmegen, in de vorm van een High Tech Ontdekkingsroute op de Radboud Universiteit en Novio Tech Campus.

Ruim 1500 bezoekers, waarvan veel ouders met kinderen, kwamen kennismaken met techniek. Er vond een mix plaats van interactieve demonstraties, rondleidingen en andere activiteiten – waarbij het laagdrempelig kennismaken met technologie centraal stond.

Op de Novio Tech Campus waren met name de vr-brillen, LEGO Mindstorm en het Novio Experience Museum (over de geschiedenis van het NTC-terrein) erg populair. “Wow, dit is vet cool!”, aldus een zevenjarige bezoeker met vr-bril.

High Tech OntdekkingsrouteOp de Radboud Universiteit was het vooral bij de demo’s hard werken, ook als bezoeker: er werden stikstofijsjes gemaakt, pannenkoeken ge-3D-print, eigen DNA geanalyseerd en robots geprogrammeerd. Ook de rondleidingen naar de laboratoria voor moleculaire en astronomische projecten konden op veel belangstelling rekenen.

Naast gezinnen waren ook het bedrijfsleven, gemeente en provincie aanwezig om kennis te maken met de vele onderzoekers, techneuten en (internationale) studenten. Het concept heeft zich bewezen en er worden al volop plannen gesmeed voor een tweede editie volgend jaar.

Lees meer over ontwikkelingen in en rondom Nijmegen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp