Health Valley Event 2020

Health Valley Event 2020: extra dag met werkbezoeken aan de regio

Het Health Valley Event 2020 staat voor de deur. Dit jaar krijgt het event er een derde dag bij. Op 10, 11 en 12 maart vindt het grootste zorginnovatie-evenement van Nederland voor de twaalfde keer plaats. Ook The Economic Board is er in samenwerking met het Radboudumc weer bij. Health Valley-directeur Chris Doomernik kan nauwelijks wachten.

Tijdens het Health Valley Event 2020 komen mensen uit zowel het bedrijfsleven, kennisinstellingen als overheden bij elkaar om te werken aan de gezondheid van nu en de zorg van morgen. Op het event staat het uitwisselen van deze kennis, maar ook het opdoen van inspiratie en vooral matchmaking centraal.

Tien jaar lang groeide het event steeds verder door, maar bleef het bij één eventdag. Vorig jaar, bij editie elf, kwam er voor het eerst een tweede dag bij. “Die was wat meer gericht op internationale bezoekers”, vertelt Doomernik. “Die tweede dag was niet in Pathé Nijmegen, maar in het Van der Valk hotel. Dat bleek een groot succes, we zaten al snel aan het maximale aantal bezoekers. Ook de reacties waren positief.”

Andere opzet

Dat smaakte naar meer en naar een andere opzet voor dit jaar. Het belangrijkste verschil: het zijn drie dagen. “De eerste dag is Engelstalig en zal in het teken staan van werkbezoeken in heel Oost-Nederland: aan de Universiteit Twente, het Isala ziekenhuis in Zwolle, de combinatie van het Radboudumc en de HAN, de Sint Maartenskliniek en een combinatie van de Novio Tech Campus in Nijmegen en het Pivot Park in Oss. Op dag twee richten we ons op het thema Life Sciences en Medtech. Het is een meer traditionele eventdag, met stands en een inhoudelijk programma, maar de voertaal is ook dan Engelstalig. Dag drie staat in het teken van digital health en de toepassingen in de zorg. Dan is de voertaal Nederlands. Sommige parallelle sessies zijn wel Engelstalig en de plenaire sessies zijn met behulp van tolken ook in het Engels te volgen.”

Op dag twee en drie, die beiden in Pathé Nijmegen zijn, zijn er allerlei sessies. Sommige plenair en een groot deel voor kleinere afgesplitste groepen. In totaal komen er meer dan honderd sprekers, uit binnen- en buitenland, vertelt Doomernik. “Ik ben onder andere erg trots op keynote-speaker Daan Dohmen. Hij is een Nijmeegse ondernemer die tegen de stroom in vaart, die met een eerder bedrijf heel snel groeide en nu weer een nieuw bedrijf in de zorg is gestart.”

Een duidelijke tendens van de afgelopen jaren is dat patiënten op het event een grotere rol krijgen. Dat sluit aan op een bredere trend die Doomernik in de zorg ziet. “Bij het hele innovatiebeleid gaat het steeds meer over de impact. Dus hoe dragen innovaties bij aan de gezondheid of de manier van leven van patiënten en burgers? Dat zien we terug op ons event. Voor ons gaat het altijd om de combinatie van de maatschappelijke impact en succesvolle verdienmodellen voor bedrijven.”

Paradepaardje

Aan alles merkt Doomernik dat het Health Valley Event binnen en buiten de landsgrenzen een goede naam heeft opgebouwd. Sprekers en bedrijven zeggen graag ‘ja’ tegen deelname en ook het aantal bezoekers blijft jaarlijks hoog. “Het is echt een paradepaardje voor Nijmegen, waar ‘health’ natuurlijk een belangrijk thema is, maar ook voor de bredere regio. Ik ben er zelf trots op, maar ik merk dat ook van veel anderen. Het event is niet alleen van Health Valley, maar echt van ons allemaal. Een van onze doelstellingen is om met het event een uithangbord te zijn voor de innovatie in Oost-Nederland. Niet voor niets zijn we ook betrokken bij Think East Netherlands, een samenwerkingsorgaan om Oost-Nederland op de kaart te zetten richting onder andere Brussel. We willen laten zien waar deze regio in uitblinkt.”

Health Valley 2020 mikt op ongeveer 1500 bezoekers. Zij kunnen niet alleen informatie vergaren. “Er is heel veel te beleven. Demonstraties bijvoorbeeld, waardoor innovatie heel tastbaar wordt. Daarnaast faciliteren wij het netwerken met een speciale tool. Uiteindelijk is dat heel belangrijk bij innovatie, want je hebt elkaar echt nodig.”

Tijdens het Event worden ook twee toonaangevende prijzen uitgereikt: de Health Valley Bridge Prijs en de Nationale Zorginnovatieprijs 2020.  Meer informatie vinden en aanmelden kan via healthvalleyevent.com.

The Economic Board en Radboudumc op Health Valley Event 2020

The Economic Board sluit als partner van Radboudumc aan bij het Health Valley Event. Samen richten ze onder de naam ‘Future healthcare, participate, collaborate, innovate’ een stand in en laten ze met behulp van demo’s zien welke innovaties er zijn op het gebied van digital health in het algemeen en artificial intelligence (AI) for health in het bijzonder. The Economic Board laat ook het bredere verhaal over Food, Health en Energy in onze regio zien en beleven, net als wat er rond AI for health in de regio gebeurt.

Meer over health

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp