Health Valley Event 2019; Health Valley Bridge-prijs

Health Valley Event 2019: een vooruitblik

In 2019 vindt de elfde editie plaats van het grootste en toonaangevende congres op het gebied van zorginnovatie. Tijdens het Health Valley Event komen meer dan 1.200 professionals, actief rondom innovatie in de gezondheidszorg, naar Pathé Nijmegen om hun kennis met elkaar te delen en nieuwe contacten te leggen. The Economic Board blikt alvast vooruit met directeur van Health Valley, Chris Doomernik.

Innoveren in de zorg houdt ons dagelijks bezig. Tijdens het event laten we zien waar we het hele jaar aan gewerkt hebben, zodat we nog meer impact kunnen creëren voor mensen die zorg nodig hebben. Het is dé dag waarop inspireren, informeren en ontmoeten centraal staat.

Het evenement heeft van alles in petto, zoals keynote sprekers waaronder minister Hugo de Jonge, professor interne geneeskunde van het Radboudumc Mihai G. Netea, vasculair internist en ondernemer Sabine Pinedo en Allard Kaptein, directeur van Covalution Biosciences. Ook zijn er themasessies, demonstraties van zorginnovaties, een beursvloer en volop mogelijkheden om met elkaar te netwerken.

banner Health Valley Event 2019

Steeds meer patiënten

Op 14 maart treffen ondernemers, onderzoekers, aanbieders en gebruikers van zorg en vertegenwoordigers van de overheid elkaar. Vaste gast van het event is Gelders gedeputeerde en Economic Boardlid Michiel Scheffer. ‘De moeder aller netwerkactiviteiten is natuurlijk het jaarlijkse Health Valley Event. Het is een van de grootste events in Gelderland. Het is één grote jaarmarkt, dus ik vind het altijd leuk om door de gangen te lopen, met de ondernemers te spreken, en ook daar weer mensen aan elkaar te koppelen.’

Een bijzondere groep die Health Valley steeds meer verwelkomt zijn patiënten. Doomernik licht deze keuze toe: ‘Zij kunnen zien wat er mogelijk is met technologie en, nog belangrijker, het belang aangeven van het ontwikkelen van innovaties met de zorggebruiker als partner. Zorgorganisaties komen daarom met professionals én patiënten of cliënten en daarnaast verspreiden we een aantal toegangskaarten via patiëntenverenigingen.’ Daarmee sluit Health Valley aan bij de trend om patiënten in een vroeg stadium bij het ontwikkelen van een innovatie te betrekken. Zodat zij kunnen aangeven wat wel en niet werkt voor hen.

Tweedaags internationaal arrangement

De voertaal van het evenement is Nederlands. Voor internationale bezoekers zijn er Engelse en Duitse tolken aanwezig tijdens de plenaire opening- en slotshow. Zij kunnen deelnemen aan Engelstalige parallelle sessies, zodat zij hun eigen programma kunnen samenstellen. In 2019 is er ook iets nieuws. Hen wordt dan voor het eerst een tweedaags arrangement aangeboden. ‘Op 13 maart heten we delegaties uit allerlei landen welkom bij het Van der Valk hotel Nijmegen-Lent voor een speciale middag en avond die draait om Europese projecten en matchmaking in het kader van internationale samenwerking.’ Deze dag wordt mede geïnitieerd door partijen uit Gelderland en Overijssel die zich gezamenlijk internationaal willen profileren met Concepts for a Healthy Life onder de vlag van Think East Netherlands.

Regionale samenwerking als mooie basis

Het evenement wil op deze manier zorgen voor meer kruisbestuiving tussen nationale en internationale bezoekers. ‘Bij het ontwikkelen van innovaties speelt de internationale component een steeds belangrijkere rol. Ondernemers zoeken een grotere markt dan alleen Nederland. Daarnaast zien we dat de specifieke kennis die nodig is om producten te ontwikkelen uit de hele wereld gehaald wordt.’ Doomernik geeft aan dat de samenwerking binnen het netwerk – dat overigens veel breder is dan de regio Nijmegen – Arnhem met Wageningen- een mooie basis is om vanuit verder te werken. ‘We willen bezoekers uit het heel Nederland en het buitenland laten zien dat hier goede dingen gebeuren, voortkomend uit de samenwerking met trouwe, partners in het netwerk. Dat is niet vanzelfsprekend, maar het resultaat van jarenlang investeren en vertrouwen krijgen in elkaar.’

Feestje

Op de vraag wanneer het Health Valley Event voor Doomernik geslaagd is, antwoordt ze met een drietal aspecten. ‘Natuurlijk kijk ik naar het aantal bezoekers, als graadmeter voor de belangstelling. Verder vind ik de sfeer belangrijk; heb ik genoeg blije gezichten gezien? Want we maken er ook een feestje van waar je bij wil zijn. Zo reiken we ook de Health Valley Bridge Prijs uit. Die gaat naar het meest veelbelovende project op het gebied van robotica en blockchain.’ De kers op de taart voor de directeur is als er iets aangekondigd kan worden wat volgens haar eigen zeggen ‘verder reikt dan de dag zelf. Het is mooi als het evenement gebruikt kan worden als opmaat voor een nieuw initiatief dat daar tot stand komt of veel aandacht krijgt. De komende maanden kijken we of er zaken staan te gebeuren die dan tot een hoogtepunt kunnen leiden. Er broeit in ieder geval van alles.’

Wilt u ook bij dit hoogtepunt aanwezig zijn? Kijk hier voor meer informatie en tickets

Ook interessant

Innovatievraagstukken in de zorg gezocht!

Innovatie in de zorg

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp