Health Valley Event 2019; Health Valley Bridge-prijs

Zet je robotica of blockchain in voor zorginnovatie? Maak dan kans op de Health Valley Bridge-prijs!

Een combinatie van meer en vaak oudere patiënten, minder werknemers en stijgende kosten zorgt voor een groeiende vraag naar oplossingen. Dit is waar innovatie het verschil kan maken. Helaas halen ideeën op het gebied van zorginnovatie niet altijd de praktijk, bijvoorbeeld door gebrek aan geld of een netwerk. Met de Health Valley Bridge-prijs krijgen veelbelovende projecten een kans.

Dit jaar wordt de prijs voor het eerst georganiseerd. Deze wordt tijdens het Health Valley Event op 14 maart 2019 uitgereikt aan het meest veelbelovende zorginnovatieproject op het gebied van robotica en blockchain. Een multidisciplinaire jury zal alle inschrijvingen beoordelen.  De winnaar ontvangt € 20.000 om het project verder te ontwikkelen. Dit bedrag wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsorbijdragen van Academy het Dorp en Rabobank Rijk van Nijmegen.

Robotica en Blockchain

De prijs is bedoeld voor zorgaanbieders die samenwerken met bedrijven aan innovatieve projecten om het verschil te maken voor patiënten en de zorg verder te verbeteren. De focusthema’s voor de eerste editie van de Health Valley Bridge-prijs zijn projecten die robotica of blockchain inzetten voor zorginnovatie. Denk aan een intelligentierobot die chirurgen helpt bij oogoperaties of een zorgrobot die mensen met dementie en hun mantelzorgers helpen om dingen te onthouden. Blockchain kan een belangrijke rol spelen bij het digitaliseren, organiseren en vastleggen van informatie.

Multidisciplinaire jury

De ingezonden projecten worden beoordeeld door de vijf juryleden uit het Health Valley partnernetwerk. Zij vertegenwoordigen de multidisciplinaire samenwerking die nodig is voor zorginnovatie. Het project dat volgens de jury succesvol een innovatieve brug slaat wint de prijs. De jury bestaat uit:

  • Jorrit Ebben, Chief Strategy & Innovation Officer van Academy het Dorp (voorzitter)
  • Martin Visser, directeur Bedrijven van Rabobank Rijk van Nijmegen
  • Hester Rippen, directeur Stichting Kind en Ziekenhuis
  • Somaya Ben Allouch, Lector Digital Life Centre van de Hogeschool van Amsterdam en lector Technology, Health & Care bij Saxion
  • Jack van Poll, bestuurslid Health Valley en directeur van Isatis Groep

Inschrijven tot 1 februari

Als zorgaanbieder kunt u uw project indienen tot 1 februari 2019. Genomineerden worden uitgenodigd om hun idee te komen pitchen. Op basis daarvan worden de finalisten gekozen. De Health Valley Bridge prijs wordt uitgereikt tijdens het Health Valley Event op 14 maart 2019.

Inschrijven

Ook interessant

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp