Chengdu, China; reis naar china, chinese investeerders

Directeur Economic Board legt contacten in China om Health-sector in onze regio te promoten

Van 8 tot 13 april neemt Sigrid Helbig, directeur van The Economic Board, deel aan een handelsmissie naar China. Onder leiding van minister-president Mark Rutte en ministers Sigrid Kaag, Carola Schouten, Bruno Bruins en staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, fungeert als zakelijk missieleider.

Life Sciences & Health

Deze sector is enorm aan het groeien in China. Nieuwe regelgeving biedt kansen voor buitenlandse innovatieve partijen om de Chinese gezondheidsmarkt te betreden. Helbig zal het programma Life Sciences & Health volgen met Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport. Zij neemt de Virtual Reality-film It takes a keen eye mee om onze regio te promoten.

 

Het programma doet drie steden aan en laat de deelnemers kennismaken met Chinese bedrijven en kennisinstellingen. Onderwerpen: medische hulpmiddelen en apparaten, ziekenhuisontwerp en -inrichting, medisch technologische infrastructuur en ICT, en management, training en educatie binnen de zorg.

Sigrid Helbig:

Onze regio heeft oplossingen voor veel van de uitdagingen waar China zich voor gesteld ziet op het gebied van zorg.

Bejing

Met zo’n 45 zorgprofessionals uit alle geledingen van de medische wereld begint het programma in Bejing. Daar is om te beginnen een netwerkbijeenkomst met Chinese bedrijven. En op dag twee bezoekt de groep Tsinghua University Science Park. Natuurlijk leren de Nederlandse deelnemers elkaar hierbij ook kennen. Helbig:

Het valt me altijd op dat je op handelsmissie ook de andere deelnemers zo goed leert kennen. Naast de connectie met het Chinese zorgsysteem is dat een opbrengst die je niet moet onderschatten.

Metropool Guangzhou

Vervolgens gaat de reis naar Guangzhou, het vroegere Kanton, in het zuidwesten van China. Inclusief voorsteden is dit veruit de grootste metropool ter wereld. In een gebied dat de helft van Nederland is, wonen 62 miljoen mensen.
Hier neemt de delegatie deel aan een Chinees-Nederlands seminar over zorg en innovatie, waarna er een uitgebreide matchmaking plaatsvindt en een meet & greet met de Nederlandse premier.

Chengdu

Tenslotte wordt Chengdu aangedaan in Midden-China, waar ook een uitwisseling met Chinese health-professionals gepland staat en een bezoek aan de unieke grootschalige medische hub Chengdu Medical City.

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert deze missie in nauwe samenwerking met de betrokken ministeries, het ambassadenetwerk in China en betrokken brancheorganisaties.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp