Gelderse waterstofmissie; handel met China, Nieuwe Zijderoute

Wilt u zich voorbereiden op handel met China?

Eind september kunt u informatie opdoen over handel met China tijdens de China Business Week. Begin december is er een handelsmissie vanuit Gelderland naar de provincies Hubei en Shandong.

Steeds meer (internationale) bedrijven verplaatsen hun fabrieken van de oostkust van China naar het binnenland. Met deze verschuiving van productie bieden de nieuwe spoorverbindingen een interessant alternatief voor vervoer over zee. Europese markten zijn vanuit China direct bereikbaar over land, en Centraal- en West-China zijn niet langer China’s achterland.

China Business Week

Van 24 tot en met 27 september biedt de China Business Week veel informatie over marktontwikkelingen in China en dan met name over:

  • Agro-food
  • High Tech Systemen & Materialen
  • Water- en milieutechnologie
  • Logistiek en de Nieuwe Zijderoute
  • Stedelijke ontwikkeling

Ook is er op de bijeenkomsten de gelegenheid om te praten met diplomatieke vertegenwoordigers uit China. Daarnaast zijn er presentaties en rondetafelgesprekken. De week is bedoeld voor zowel grote als kleine ondernemers.

China Business Week is een initiatief van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Oost NL is onder andere mede-organisator. Er zijn vier bijeenkomsten verspreid over het land. In Arnhem kunt u op 26 september terecht. U kunt zich hiervoor opgeven vanaf 20 augustus.

Meer informatie China Business Week

Handelsmissie 2 tot 8 december

Economic Boardlid en gedeputeerde van Gelderland Michiel Scheffer leidt van 2 tot en met 8 december de handelsmissie naar Hubei en Shandong. Arnhems wethouder Economische Zaken Jan van Dellen, eveneens lid van The Economic Board, neemt deel aan het bezoekprogramma in Wuhan.

De provincie Gelderland organiseerde al eerder handelsmissies naar China, bijvoorbeeld afgelopen voorjaar. Toen nam The Economic Board-directeur Sigrid Helbig deel. Zij volgde het programma Life Sciences & Health, geleid door Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport. Onze regio bracht zij onder de aandacht met de Virtual Reality-film It takes a keen eye. Deze sector is enorm aan het groeien in China. Nieuwe regelgeving biedt kansen voor buitenlandse innovatieve partijen om de Chinese gezondheidsmarkt te betreden.

De focus ligt tijdens de aankomende reis op water- en milieutechnologie, duurzame stedelijke ontwikkeling, circulaire economie en logistiek. Dankzij de uitgebreide, opgebouwde netwerken van zowel de provincie Gelderland als Arnhem kunnen deelnemers aan de reis veel contacten opdoen. Netherlands Business Support Offices in beide bezochte regio’s stellen ook een individueel programma op voor ieder deelnemend bedrijf.

Oost NL organiseert deze missie in opdracht van de provincie Gelderland. De missie staat open voor bedrijven uit Oost-Nederland. U kunt zich aanmelden tot 5 oktober 2018. Na aanmelding neemt Oost NL contact met u op voor een intakegesprek.

Meer informatie handelsmissie

Vanuit Oost NL is Judith van de Bovenkamp verantwoordelijk voor het organiseren van zowel de handelsmissie als het China Business Week evenement in Arnhem. Geïnteresseerden kunnen bij vragen altijd direct contact opnemen via LinkedIn of mail: Judith.vandebovenkamp@oostnl.nl.

Ook interessant

Directeur Economic Board legt contacten in China om de Health-sector in onze regio te promoten

Gelderland gaat meer samenwerken met China

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp