Haakt jouw organisatie ook aan bij Lifeport?

Haakt jouw organisatie ook aan bij Lifeport?

Lifeport is een innovatienetwerk. Hoe meer organisaties aanhaken, hoe krachtiger het netwerk wordt. In dit artikel leggen we uit waarom dat zo is en geven we voorbeelden van partijen die al meedoen. Is jouw organisatie de volgende?

 

Netwerkeffecten

In de regio Arnhem – Nijmegen beschikken meer dan 500 bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties over ontzettend veel kennis en kunde. In ons vorige artikel kon je al lezen dat onze regio daarbij sterk is op het gebied van energie, gezondheidszorg, hoogwaardige technologie en voeding. Al die organisaties bereiken individueel mooie dingen, maar nog interessanter wordt het wanneer zij hun expertises bundelen. Dit levert nieuwe inzichten op, brengt opgedane kennis over naar praktijksituaties en versnelt de totstandkoming van innovatie.

De waarde van een innovatienetwerk zoals Lifeport neemt toe op het moment dat meer partijen en initiatieven aanhaken bij het netwerk. Lifeport wordt dan bij steeds meer mensen bekend als de vormgever en aanjager van een gezond en duurzaam leven. Dit helpt jouw organisatie om haar doelen te behalen. Denk bijvoorbeeld aan het binnenhalen van (inter)nationale subsidies of fondsen, het werven en behouden van talent en het vinden van nieuwe zakelijke partners.

Lifeport was here

Lifeport op Hannover Messe 2022

Lifeport aanwezig op Hannover Messe 2022.

Samen met onze partners promoten wij de regio Arnhem-Nijmegen als Lifeport. Je vindt ons dan op beurzen, zoals de European Week of Regions and Cities en de Hannover Messe. Of tijdens een evenement waaraan wij onze naam verbinden: het Lifeport Festival Circulair. Ook andere initiatieven en projecten gebruiken onze naam al. In Lifeport Circular Lab wordt hard gewerkt aan innovatieve oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken. We worden een voorbeeldregio op het gebied van circulariteit en leiden de professionals van de toekomst op. De netwerkfunctie komt mooi naar voren als kennis- en onderwijsinstellingen gekoppeld worden aan bedrijven en overheden bij het oplossen van duurzaamheidsvraagstukken. Het Lifeport Welcome Center is ook een mooi voorbeeld. Expats en internationale studenten vinden er relevante informatie over wonen en werken in onze regio en worden begeleid in hun vestigingsproces. Lifeport heet je welkom!

Haak ook aan!

De komende tijd werken we hard om op nog meer plaatsen zichtbaar te zijn. Via onze website en sociale media ontdek je hoe we stapje voor stapje vooruitgaan. En jij kunt nu al jouw eigen steentje bijdragen!

Heb jij of heeft jouw organisatie verhalen die aansluiten bij onze gezamenlijke missie? Dan nodigen we jou graag uit om met ons mee te doen. Dat kan heel eenvoudig door je posts op sociale media te voorzien van de hashtag #Lifeport. Zo help je ons én de regio om zichtbaar te worden en andere mensen die zich in willen zetten voor gezond en duurzaam leven om de weg te vinden naar het innovatienetwerk en de mooie verhalen die we delen.

Lifeport

Dit is het tweede deel van een serie artikelen over Lifeport. Houd onze site en sociale media goed in de gaten om de ontwikkelingen van dit innovatienetwerk te blijven volgen en lees ook het eerste artikel Innovatienetwerk Lifeport heet je welkomVolg ons op LinkedInTwitter en InstagramWij inspireren jou graag!

Titelfoto door Fons van Bindsbergen.