Rijn IJssel Ben Geerdink; GIGG; Ben Geerdink

Start-up GIGG van Rijn IJssel wint landelijke prijs, project HAN publiekslieveling

Het bedrijf GIGG van drie studenten van Rijn IJssel uit Arnhem is gisteren uitgeroepen tot Student Company van het Jaar 2019 in de categorie mbo. Ze werden in het Beatrix Theater in Utrecht verkozen boven vier andere genomineerde bedrijven.

Jurre Meeuws, Paul Westendorp en Tijmen Kuster bedachten een idee voor duurzame zakelijke geschenken. GIGG verpakt ecologisch verantwoorde geschenkartikelen in groeipapier. Groeipapier is van zaden gemaakt papier waarop een boodschap, maar ook een logo, kan worden geplaatst. Als het papier in de grond wordt gestopt groeien de zaden uit tot plantjes en wordt de tekst of de afbeelding zichtbaar.

De jury was onder de indruk. “GIGG gaat voor groen en heeft een geweldig rendement van 360 procent gerealiseerd. Een terechte winnaar!”, zei juryvoorzitter Irette van Lier van ManpowerGroup. De bedrijven werden beoordeeld op de presentatie van hun stand, het stand-van-zaken-rapport, een jury-interview en een pitch.

GIGG mag nu in juli meedoen aan de Europese finale in Lille. Ook kregen ze een cheque van 200 euro. Bedrijven van het Van Hoornbeeck College Amersfoort en het Zadkine uit Rotterdam werden tweede en derde.

Prijs voor HAN

Ook de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) viel in de prijzen. Het project Iedereen Beweegt, dat als derde eindigde in de categorie hbo, werd gekozen tot publiekslieveling. In aanloop naar de finale konden mensen stemmen op hun favoriete bedrijf. Van de 5200 stemmen gingen de meeste naar Iedereen Beweegt. Ze krijgen als prijs een interview in magazine De Ondernemer dat ook in het Algemeen Dagblad en Het Parool wordt geplaatst.

Iedereen Beweegt is opgezet door Luuk van de Worp, Arthur Raijmakers, Ype Faber, Ramon Bulkens, Bibi Steenbergen, Nienke te Molder en Marieke Kistemaker. Zij maakten een beweegboek met 45 spellen voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar met een verstandelijke beperking. Aan de hand van afbeeldingen en eenvoudige teksten kunnen zij, zonder de hulp van hun ouders, meer bewegen.

Meer over het Rijn IJssel en de HAN

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp