genomineerden Jan Terlouw Innovatieprijs 2020

Een Arnhemse en twee Nijmeegse genomineerden Jan Terlouw Innovatieprijs 2020

Het Arnhemse bedrijf Earn-E is met de Low Budget Energiemonitor genomineerd voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2020. Het bedrijf maakt kans om op 11 september 10.000 euro te winnen. De Nijmeegse bedrijven AeroCount en Waste Works zijn in de race voor de ambitieprijs voor start-ups en kleine bedrijven met maximaal tien werknemers. Zij strijden voor 5.000 euro en 5 dagen ondersteuning door Kiemt.

De Jan Terlouw Innovatieprijs is een onderscheiding voor de meest innovatieve en duurzame ondernemer van Oost-Nederland op het gebied van de energietransitie of circulaire economie. Het Arnhemse Kiemt is de initiatiefnemer, naamgever Jan Terlouw is juryvoorzitter. Op 11 september 2020 wordt de prijs voor de tiende keer uitgereikt. Dit jaar gebeurt dat grotendeels online, tijdens het event The Future of Us. Behalve 10.000 euro garandeert Kiemt ook ruime media-aandacht voor de winnaar.

Genomineerden Jan Terlouw Innovatieprijs 2020

Het Arnhemse Earn-E ontwikkelde de Budget Energiemonitor waarmee mensen in een overzichtelijke app realtime kunnen zien wat ze aan stroom en gas verbruiken. Dat inzicht zorgt uiteindelijk voor minder verbruik, zo zegt Earn-E. Om de prijs te winnen moet Earn-E afrekenen met BESE-products uit Culemborg met de BESE-Elements, kunstmatige ecologische ecosystemen, en met Bedzzzy uit Deventer met het Circulaire Matras.

Ambitieprijs

Van de drie genomineerden voor de ambitieprijs, een soort aanmoedigingsprijs voor start-ups en kleinere bedrijven, komen er twee uit Nijmegen. AeroCount ontwikkelde een detectiesysteem om fijnstof te meten en Waste Works is geestelijk vader van het buffer trottoir dat klimaatadaptief en circulair is en voor minder CO2-uitstoot zorgt. De concurrentie komt van XINTCglobal uit Apeldoorn dat een modulaire waterstof generator op de markt brengt.

Een jury gaat op 11 september, na een pitch van alle genomineerden, beslissen welke twee bedrijven met de prijzen naar huis gaan. Behalve voorzitter Terlouw zelf, bestaat die uit Marije Klomp (programmadirecteur duurzaamheid van de Radboud Universiteit), Paul Kokke (oprichter van het Wijchense Berko), Antoinet van Helvoirt (bestuurslid van het Waterschap Rijn en IJssel) en Danny Oosterhuis (accountmanager MKB bij RVO).

Meer over Jan Terlouw Innovatieprijs

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp