CleanMobilEnergy; innovatielab, How2Finance, BT Event 2019, How2Finance; Generation-E, Duurzame Bedrijvenroute

Generation-E in Arnhem verwelkomt start-up E-Stone Batteries

Op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem vormen veelbelovende start-ups samen ‘Generation-E’. Zij richten zich op technologie, innovatie en duurzaamheid. De nieuwe huurder, het Amsterdamse E-Stone Batteries, sluit haarfijn aan bij het innovatieve karakter van het industriepark.

Octrooi op technologie E-Stone Batteries

E-Stone maakt batterijen met een unieke chemische samenstelling van ijzer en zwavel. Dat maakt de batterijen goedkoop, milieuvriendelijk en recyclebaar. E-Stone onderzoekt onder andere de toepassing van batterijen in elektrische fietsen, scooters en zonne- en windenergie.

De nabijheid van andere energiestartups en energie-initiatieven biedt E-Stone de mogelijkheid toepassingen te testen in de achtertuin van de Kleefse Waard. Er zijn hier trouwens nog ruimtes vrij en we verwelkomen nieuwe start-ups graag als buren. – Thomas van Dijk (CEO van E-Stone Batteries)

Generation-E: samenwerken aan groene energie

Generation-E is een nieuwe generatie van veelbelovende energiestart-ups. Deze start-ups versterken elkaar met bestaande, hoogwaardige incubatorprogramma’s in duurzame energie. Ondernemers en kennispartners van deze generatie hebben een unieke combinatie van kennis, expertise en samenwerkingsmogelijkheden. Daardoor maken ze samen sneller aanspraak op onder andere financieringsprogramma’s waarmee ze hun groene visie nog meer uitdagen en uitbreiden.

IPKW zoekt meer start-ups

IPKW biedt ondernemers in duurzame sectoren huisvesting en infrastructuur in een uniek ecosysteem. Een hotspot waar bedrijven met dezelfde visie dicht bij elkaar zitten, daardoor zijn er synergievoordelen en aantrekkelijke besparingen. “Inspirerend werken in het hart van economisch groen Arnhem”, aldus Kelly Wijnhoven van PR-bureau FNKE (ook gevestigd op IPKW): een mooi voorbeeld van de ontmoeting tussen het bedrijfsleven en de duurzame sector.

Past uw onderneming bij de visie van IPKW? Sluit ook aan.

Meer informatie

  • E-Stone Batteries zoekt partners om het product verder te onderzoeken en te ontwikkelen. Kijk hier voor meer informatie.

Generation-E hielp E-Stone aan kennis, netwerk en kapitaal. Partners van Generation-E zijn onder andere de Rabobank, Alliander, Oost NL, Gemeente Arnhem en Stichting kiEMT.

 

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp