De Startversneller

Startende ondernemers in Gelderland krijgen duwtje in de rug met De Startversneller

Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL is in samenwerking met de provincie Gelderland van start gegaan met De Startversneller. Doel is om startende ondernemers in Gelderland te ondersteunen. Deze week zijn de eerste vouchers aan starters uitgedeeld.

Het programma moet het gat opvullen dat door het stoppen van het programma IkStartSmart van de Kamer van Koophandel is achter gelaten. “Er was behoefte aan een programma specifiek gericht op de ontwikkeling van startende ondernemers”, aldus Wouter van der Kley, projectleider De Startversneller.

Coaching

Het programma zorgt voor ondersteuning aan veelbelovende ondernemers die een onderneming in Gelderland willen gaan starten of dat de afgelopen vijf jaar hebben gedaan. Dat gebeurt met coaching, waarbij de nadruk vooral ligt op het bijbrengen van ondernemersvaardigheden zoals financiën, acquisitie of management. Ook helpt het programma starters om hun netwerk uit te breiden en worden ze gewezen op interessante bijeenkomsten.

1000 euro

Op de StartupDelta Summit, afgelopen donderdag 19 april, in Arnhem deelden lid van The Economic Board gedeputeerde Michiel Scheffer en Statenlid Daisy Vliegenthart de eerste vouchers uit. De ondernemers krijgen in eerste instantie een voucher van 1000 euro die ze kunnen inzetten bij de coaches die aan het programma zijn verbonden. Later kan daar nog een tweede voucher van 1000 euro bijkomen voor opleiding en training. De starters betalen een eigen bijdrage van 20 procent. Jaarlijks zijn er 500 vouchers beschikbaar. Scheffer:

“Gelderland maakt werk van innovatie. Startende ondernemers hebben vaak goede ideeën, maar slagen er niet altijd in hun innovaties succesvol op de markt te brengen. Met De Startversneller willen wij starters helpen van hun idee een succes te maken.”

De eerste vouchers die werden uitgereikt waren voor Lysanne Bekker en Marloes Aanstoot van diëtistenpraktijk Food2Lifestyle, Marieke Vanthoor van Greenko Consultancy en Rick Harmsen, die een bedrijf overneemt dat vormsnoeimachines produceert.

Meer informatie over De Startversneller

Ook interessant

Oost NL komt met aparte Groeiversneller voor Food en Health

Groeiversneller Energie zorgde voor 115 ton CO2-reductie

Speciale Groeiversneller voor meer zonnepanelen

In kaart gebracht: het regiobrede landschap rond start-ups Gelderland

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp