Opening CITC; chips FieldLab-status CITC; chipintegratietechnologie

Gelderland kiest voor Chip Integration Technology Center (CITC)

Op 19 december besloten de Provinciale Staten van Gelderland positief over publieke financiering van het Chip Integration Technology Centre (CITC). De provincie en de gemeente Nijmegen stellen respectievelijk 7,5 miljoen en 2 miljoen euro beschikbaar voor de komende 4 jaar.

Burgemeester van Overbetuwe Toon van Asseldonk is lid van The Economic Board. Hij legt uit waarom deze beslissing zo belangrijk is voor de regio: “Met de financiering van de Provincie Gelderland is in de realisatie van het Chip Integration Technology Centre (CITC) een belangrijke stap gezet. Vanuit The Economic Board zijn wij hiermee zeer verheugd. Wij zien dit initiatief als een boost voor de economische ontwikkeling in de regio Arnhem – Nijmegen en Wageningen. Het CITC kan een belangrijke rol gaan spelen bij de maatschappelijke uitdagingen binnen food, health en energy waar wij als regio voor staan. Wij zijn trots op dit initiatief, dat vanuit het regionale bedrijfsleven, zowel multinationals als mkb, is ontstaan. Onze positie als wereldspeler op het gebied ‘Semiconductor & Photonics packaging technologie’ wordt hiermee aanzienlijk versterkt. “

Samen voor een internationale toppositie

Een groot aantal partijen uit het semicon-ecosysteem binnen én buiten de regio Nijmegen namen – onder aanvoering van BCSEMI NL, Novio Tech Campus en TNO-Holst – het initiatief voor het CITC. Zij zijn erg blij met deze financiële toezegging van de provincie Gelderland en gemeente Nijmegen. Het topcentrum is van grote waarde voor de internationale positionering van de regio als place to be voor chipintegratie. Hiermee wordt talent aangetrokken en ingezet op innovaties voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen.

De afgelopen maanden werkten de partners aan een sterk portfolio van innovatieprojecten. Zo kan er een vliegende start gemaakt worden bij de opening van het CITC.

Talentontwikkeling

Betrokken partijen zien het aantrekken van talent voor deze regio als een belangrijke uitdaging. Daarom zitten zij ook met onderwijspartners ROC, HAN, Radboud Universiteit en Technische Universiteiten om de tafel. Samen binnen het CITC nieuwe activiteiten opzetten voor onderwijs en talentontwikkeling, dat is het doel. Hierbij gaat het zowel om MBO, HBO als academisch niveau.

Het CITC wil de deuren openen in het tweede kwartaal van 2019.

Ook interessant

Opleiding over semiconductor packaging CITC krijgt vervolg

Opleiding Semiconductor Packaging van start: “Heel belangrijk voor de industrie”

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp