antibiotica; Europese vestiging Odyssey op Nijmeegse Novio Tech Campus

Eerste Europese vestiging Odyssey op Novio Tech Campus

Goede samenwerking en het regionale netwerk hebben er onder meer voor gezorgd dat de eerste Europese vestiging van Amerikaanse wereldspeler Odyssey op de Nijmeegse Novio Tech Campus is. Het bedrijf is een belangrijke speler in reparatie en service van apparatuur in Radio Frequentie (RF), gelijkstroom (DC) en microgolven.

Regionaal netwerk

Het regionale netwerk en de hulp van organisaties zoals Kadans Science Partner, Oost NL en Novio Tech Campus (NTC) uit de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen waren doorslaggevende factoren om onderdeel te worden van het Nijmeegse Health- en Hightechnetwerk:

“Oost NL heeft ons geïnformeerd over de semiconductorsector in de regio, geholpen bij het regelen van administratieve verplichtingen en ingelicht over de mogelijkheden rondom de semiconbeurs in München. Vervolgens zijn we door Kadans Science Partner en Novio Tech Campus van begin tot eind begeleid in de vestiging op de campus”, vertelt Jim Plourde, CEO van Odyssey.

Odyssey naar Nijmegen

De semiconductorindustrie is een belangrijke sector in Nijmegen. Odyssey biedt ondersteuning voor alle apparatuur van de voornaamste semiconductorproducenten en original equipment manufacturers (OEM’s) binnen het RF-, DC- en microgolf domein. “Een belangrijk voordeel is dat Nijmegen, en specifiek Novio Tech Campus, een fantastische RF-hub is, waar we toegang hebben tot deskundig ingenieurstalent. De eerste samenwerking hier is zelfs al gestart, namelijk met het Nijmeegse RF-bedrijf pinkRF.”

Odyssey is al lange tijd een grote naam als het om RF-techniek gaat, liet Klaus Werner, eigenaar van pinkRF eerder al aan The Economic Board weten in een interview: “Zij repareren al twintig jaar lang apparatuur die onder meer bij halfgeleiderproductie gebruikt wordt. Ze zochten al langere tijd een eerste samenwerkingspartner in Europa en hebben ons uiteindelijk ontdekt en ook voor ons gekozen.”

Door de coronacrisis is de samenwerking tussen de twee partijen op een lager pitje komen te staan: “Binnen Europa zijn we daarvoor erg afhankelijk van de automotive-industrie en die sector is volledig stilgevallen. Die business moet eerst weer terugkrabbelen”, vertelde Werner in de juni-editie van de Regionale Monitor.

Ambitie Europese vestiging Odyssey

Het Odyssey team heeft jarenlange Europese semiconductorervaring, maar opent nu pas de eerste vestiging in Europa. Dat was volgens Plourde hard nodig: “Odyssey U.S. doet al jaren reparaties voor Europese klanten, maar logistiek gezien was een locatie in Europa zinvol naarmate het bedrijf groeide. We brengen onze servicelocaties in wezen op één lijn met onze wereldwijde klanten door de oprichting van het nieuwe Nijmeegse servicecentrum.” Het bedrijf is gestart met drie medewerkers op de locatie in Nijmegen, maar heeft de ambitie om in de komende jaren uit te groeien tot 15-25 medewerkers.

Meer over Novio Tech Campus

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp