Elestor Europese bijdrage

Elestor ontvangt Europese bijdrage

Een jong, Arnhems bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve batterijtechnologie op basis van waterstofbromide. Het streven? Een wereld zonder vervuilende elektriciteitscentrales, louter aangedreven door schone elektriciteit. Volgens een wereld die dichterbij is dan wij met z’n allen denken. Samen met andere bedrijven ontvangt Elestor een Europese bijdrage om de doelen te bewerkstelligen.

Smart Energy Grid

Elestor is onderdeel van het project Smart Energy Grid regio Nijmegen. Het project ontwikkelt een systeem dat de energievraag koppelt aan het aanbod van verschillende energiebronnen. Dat systeem, genaamd Smart Grid, geeft sturing aan energietransport, omzetten van energie in andere soorten energie of opslaan van energie. Die sturing vindt plaats op basis van verschillende gegevens, zoals kosten, opbrengsten, leveringszekerheid en duurzaamheid.

Subsidie vanuit het EFRO

Elestor werkt binnen het project Smart Energy Grid regio Nijmegen samen met verschillende bedrijven. Het consortium bestaat verder uit ARN, Modderkolk Projects & Maintenance, Oostendorp Apparatenbouw, IF Technology en Universiteit Twente. Samen ontvangen deze bedrijven een bijdrage van 405.486 euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

De subsidie, die in totaal ruim 2,2 miljoen euro bedraagt, wordt uitgegeven door Operationeel Programma Oost (OP Oost) aan drie projecten die bijdragen aan de reductie van CO2, waaronder dus het project Smart Energy Grid regio Nijmegen.

Revolutionaire waterstofbroombatterij

Zon en wind zijn, evenals de technologieën, krachtig genoeg om alle energie daarvandaan te halen. Het enige dat nog nodig is, is een low cost mogelijkheid om die energie op te slaan. Elestor ontwikkelde daarom een flowbatterij die elektriciteit opslaat voor een fractie van de kosten van een traditionele batterij, veilig en met een lange levensduur.  De missie van Elestor is het reduceren van de kosten van de opslag van elektriciteit, om op die manier toe te kunnen werken naar een wereld zonder vervuilende elektriciteitscentrales. Voor de ontwikkeling van de flowbatterij gebruikt Elestor waterstof en broom als actieve materialen. Het voordeel daarvan is dat de kosten laag kunnen blijven. Daarnaast zijn waterstof en broom wereldwijd in overvloed beschikbaar.

Meer over Elestor

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp