Regionaal team Movin(g) Reality wint Dutch Hacking Health

Een team van onderzoekers en medewerkers van de Sint Maartenskliniek en de Hogeschool Arnhem Nijmegen hebben de landelijke finale van Dutch Hacking Health gewonnen.

Van 20-22 april vonden overal in Nederland hackathons plaats. Het team Movin(g) Reality won de regionale voorronde tijdens de VR4REHAB hackathon in Ubbergen.

Dutch Hacking Health

De veertien winnaars van de regionale rondes maakten op 14 mei kans om de nationale editie van Dutch Hacking Health te winnen. Die eer viel het team van de Sint Maartenskliniek en de HAN ten deel.

De jury oordeelde dat het idee voor virtuele looprevalidatie snel te realiseren is, en toegankelijk te maken is voor een grote doelgroep. Met de prijs wint het team onder andere begeleiding van adviesbureau Deloitte en het Ministerie van VWS.

VR4REHAB

VR4REHAB is een internationaal samenwerkingsverband, onder leiding van de Sint Maartenskliniek. Doel van het project is om in drie jaar tijd bedrijven, universiteiten en revalidatieklinieken bij elkaar te brengen om vr-toepassingen te onderzoeken en ontwikkelen die revalidatiebehandelingen verbeteren en het herstelproces versnellen.

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp