Directeur Sigrid Helbig verruilt The Economic Board voor functie bij Brightlands Campus en Campus Vastgoed Venlo

Directeur Sigrid Helbig verruilt The Economic Board voor functie bij Brightlands Campus en Campus Vastgoed Venlo

Sigrid Helbig verlaat na zes jaar The Economic Board. Per 1 februari aanvaardt zij een nieuwe functie als CEO van zowel Brightlands Campus Greenport Venlo als Campus Vastgoed Greenport Venlo.

 

Helbig trad in 2016 direct na de oprichting aan als directeur van The Economic Board. Daarmee was ze medebepalend voor de ontwikkeling van The Economic Board. De board werd opgezet om de economische ontwikkeling in de regio aan te jagen en bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden aan elkaar te verbinden. The Economic Board communiceert over het bijzondere potentieel van de regio en bundelt deze verhalen onder de noemer Lifeport.

Voorzitter van The Economic Board Ahmed Marcouch”The Economic Board heeft met Sigrid Helbig een ondernemende en daadkrachtige directeur gehad. Zij heeft The Economic Board de afgelopen zes jaar opgebouwd én doorontwikkeld tot een breed en succesvol netwerk in de regio. Een nieuwe context voor samenwerking, voor kennisdeling en voor innovaties. De vanzelfsprekendheid waarmee we als kennisinstellingen, bedrijfsleven en overheden onze expertise en innovatiekracht samenbrengen, danken we mede aan de inzet, bezieling en creativiteit van Sigrid. Mooie recente voorbeelden van deze triplehelix-samenwerking zijn Connectr, AI for Life en het Lifeport Expat Center. En er ligt nog veel in het verschiet. Sigrid, hartelijk dank!”

Sigrid Helbig

Sigrid Helbig over haar afscheid: “Ik ben zes jaar met veel overtuiging directeur geweest van een inspirerend triplehelix-verband. Ik heb interessante mensen leren kennen en heb aan fantastische projecten mee mogen werken zoals ConnectrBriskr en Lifeport. In de toekomst zal ik ongetwijfeld een aantal dierbare connecties weer tegenkomen om mee samen te werken. Ik zal dat koesteren, want samenwerking is echt mijn ding.”

Een triplehelix-commissie is inmiddels benoemd en hard aan het werk om de opvolging van Sigrid te regelen.