Subsidieoverzicht, Digitale werkplaats; AI Coalitie; subsidies eerste kwartaal 2021

Digitale Werkplaats gaat met subsidie op zak nu echt beginnen

De Digitale Werkplaats Arnhem Nijmegen (DWAN) kan na een overheidssubsidie echt gaan beginnen. Studenten vanuit verschillende hoeken moeten ondernemers gaan helpen met het benutten van data en automatisering.
In meerdere regio’s in Nederland zijn er initiatieven voor een Digitale Werkplaats. Die in Amsterdam, Groningen, Noord-Oost Brabant, Twente, Limburg en Arnhem-Nijmegen hebben recent een subsidie gekregen en kunnen daarmee echt van start gaan. De hoogte van de subsidie is niet bekend.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zet in samenwerking met onderwijsinstellingen, bedrijven en het Platform Talent voor Technologie overal in het land digitale werkplaatsen op. Het moeten plekken worden waar ondernemers, studenten en docenten samenwerken. Die studenten kunnen van allerlei onderwijsinstellingen komen en op mbo-, hbo- of universitair niveau les krijgen. Het is de bedoeling dat zij onder begeleiding van docenten en experts ondernemers helpen met het benutten van data en automatisering. Want ondernemers hebben vaak een gebrek aan tijd, kennis of geld om de kracht van data op een juiste manier te benutten.

Samenwerken met mkb

Ben Cornelissen is directeur van het Student Research Center van de HAN en bovendien projectmanager van DWAN. Hij laat op de website van de HAN weten enorm blij te zijn met de subsidie. “We hebben met zijn allen hard gewerkt om de werkplaats van de grond te krijgen en dat is beloond. Maar het echte werk begint nu pas.” Hij heeft ambitieuze plannen. “We zetten DWAN op vanuit het Student Research Center. Zo hebben we sneller stappen kunnen zetten. We moeten er nu waarschijnlijk hard aan gaan trekken om de DWAN te promoten onder het regionale mkb. Maar omdat het hele projectteam – dus niet alleen de HAN – zich met de promotie bezighoudt, gaat dat wel lukken. Over vier jaar staat de DWAN positief bekend bij het regionale mkb en is er een mooie samenwerking. Dat hoop ik en daar ga ik ook van uit.”

Meer over digitale ontwikkelingen

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp