DHL Wijchen

DHL opent Life Science & Healthcare Campus in Wijchen

Gelders gedeputeerde en lid van The Economic Board Michiel Scheffer opende deze week samen met John Scherders, CEO DHL Supply Chain Benelux, een vernieuwd distributiecentrum van DHL Supply Chain in Wijchen. Het is speciaal ingericht voor farmaceutische producten en medische apparatuur.

Healthcare campus van formaat

De campus is een uitbreiding van bestaande locaties in Nijmegen. De twee nieuwe megamagazijnen zijn samen met de magazijnen op het Bedrijvenpark Bijsterhuizen en die in Veghel de derde DHL Life Sciences & Healthcare campus in de Benelux.

Volgens CEO Scherders ontstaat door het samenbrengen van de dienstverlening in een campus een bundeling van kennis en faciliteiten. DHL speelt hiermee in op de trend in de farmaceutische sector waarbij de supply chain steeds professioneler wordt.

Unieke koelfaciliteit

Op de 55.000 vierkante meter is voorzien in opslag volgens de industrienorm van de farmaceutische industrie. Daarvoor zijn er opslagmogelijkheden in verschillende temperatuurzones: -80°C, -40°C, -20°C, 2-8°C en 15-25°C. Duizenden ziekenhuizen wereldwijd kunnen zo hun medicijnen en apparatuur in de juiste conditie aangeleverd krijgen vanuit Wijchen.

Duurzaam

DHL heeft de ambitie om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Dit nieuwe magazijn is gasloos, gebruikt alleen maar groene stroom en is helemaal geïsoleerd. Er zijn binnen en buiten ledlampen die beweging detecteren, er is een eigen waterreservoir en luchtverversing met warmteteruggave.

De duurzame DHL campus is een banenmotor in de regio en versterkt de positie van Gelderland als wereldwijde proeftuin voor medische innovatie.

Banen en innovatie

Op het nieuwe distributieterrein werken meer dan gespecialiseerde 300 medewerkers in Nijmegen en Wijchen. Scheffer op de website van De Gelderlander: “De duurzame DHL campus is een banenmotor in de regio en versterkt de positie van Gelderland als wereldwijde proeftuin voor medische innovatie.”

De regio is een snel groeiend zwaartepunt als het gaat om medische innovatie in combinatie met high tech. Zo vestigde het One Planet-initiatief  zich onlangs in Wageningen en Nijmegen.

Meer over Health en High Tech

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp