webinar groeiversneller; mkg; aanvragen COL; investor readiness program; groeiversneller food; webinar reshoring; Bart Heuts Oost NL Duurzame ontwikkeling, de kracht van Gelderland en Overijssel; noodhulp start-ups; Wendy de Jong directeur Oost NL

Oost NL komt met aparte Groeiversneller voor food en health

Binnen het programma De Groeiversneller van Oost NL zijn nu ook aparte Food- en Health-vouchers beschikbaar. Oost NL wil daarmee een bredere groep ondernemers aanspreken met De Groeiversneller.

“De bestaande algemene Groeiversneller, voor mkb-bedrijven, was ook bedoeld voor ondernemers in Food en Health”, vertelt Linze Rijswijk van Oost NL. “In Food en Health zijn de komende periode grote maatschappelijke uitdagingen waar De Groeiversneller een rol in kan spelen, zoals de eiwittransitie of oplossingen die de zorg beter organiseren. Met De Groeiversneller Food en Health willen we ondernemers die hier oplossingen voor ontwikkelen duidelijk aanspreken.” Eerder werd er onder andere een Groeiversneller Energie in het leven geroepen.

Vouchers

Bij De Groeiversneller van Oost NL draait het om kennis, netwerk en financiering. Ondernemers dienen een groeiplan in en kunnen dan onder voorwaarden in aanmerking komen voor een voucher. Die kunnen ze inzetten voor extern advies van een deskundige, bijvoorbeeld voor productontwikkeling of juridische ondersteuning. De helft van de kosten van de vouchers zijn voor eigen rekening, de andere helft wordt vergoed. Het maximum van de voucher bedraagt 10.000 euro. “De Groeiversneller is meer dan alleen het verstrekken van vouchers”, benadrukt Rijswijk. “We geven ook advies, helpen bij het vinden van financiering en zetten ons netwerk in om ondernemers zo goed mogelijk te helpen met groeien.”

Lees hier meer over De Groeiversneller Zon

De Groeiversneller Food is er onder andere voor innovaties op het gebied van gezonde en duurzame voeding of de circulaire landbouw. De Groeiversneller Health zou bijvoorbeeld ingezet kunnen worden voor toepassingen op het gebied van big data, e-health, robotica of oplossingen die kunnen bijdragen aan het voorspellen, voorkomen en behandelen van ziekten. “De ondernemers hoeven niet uit die sectoren afkomstig te zijn, als hun innovatie maar betrekking heeft op food of health”, maakt Rijswijk duidelijk. “Denk bijvoorbeeld aan een IT-bedrijf dat een health-applicatie heeft.”

Voor De Groeiversneller Food en Health zijn de bestaande basisvoorwaarden van toepassing. Het moet gaan om innovaties die een bijdrage leveren aan maatschappelijke uitdagingen en die de potentie hebben om in de toekomst voor meer werkgelegenheid te zorgen.

Meer over Oost NL

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp