Dag van de Ondernemer 2019; Health Innovation School

Regiogemeenten zetten ondernemers in het zonnetje tijdens de Dag van de Ondernemer

De Dag van de Ondernemer 2019, komende vrijdag 15 november, is er een waar waarde aan wordt gehecht. Meerdere gemeenten in deze regio zetten de ondernemer op deze dag in het zonnetje.

Ondernemers zijn vaak stille krachten, die je niet altijd hoort en ziet. Dat er zo’n dag is om ze extra aandacht te geven.

De gemeente Renkum, bijvoorbeeld. In informatiecentrum Renkums Beekdal is er vrijdag vanaf 9.30 uur een ochtendprogramma met een bedrijfsbezoek, plus een netwerklunch. “We doen hier nu voor het vierde jaar aan mee”, zegt wethouder Jasper Verstand. Hij heeft onder andere economie in zijn portefeuille en zal de ondernemers vrijdag welkom heten. “We willen ondernemers de kans geven om bij elkaar in de keuken te kijken en om te netwerken.”

Renkum doet met een duidelijke reden mee aan de dag. Verstand: “We hebben in onze gemeente erg veel kleine ondernemers en zzp’ers. Voor die doelgroep zijn er hier niet echt ondernemersverenigingen, terwijl zij er wel behoefte aan hebben om elkaar informeel te ontmoeten, zo horen wij. We combineren dit met ondernemersbijeenkomsten in het voorjaar.”

Veilig ondernemen

Dag van de Ondernemer 2019

Wethouder Nick Derks: “Dit jaar staat de dag in het teken van veilig ondernemen.”

In Wijchen mogen de ondernemers iets vroeger opstaan. Daar begint het programma van de Dag van de Ondernemer 2019 om 7.45 uur in de Raadzaal van Het Kasteel. Wethouder Nick Derks is de initiatiefnemer en zal de gasten ook toespreken. “We doen dit sinds deze collegeperiode, dus vorig jaar voor het eerst. Ik zag dit als een mooie kans om onze waardering uit te spreken voor ondernemers.”

Een bijzondere activiteit in Wijchen is het bezoeken van een drugscontainer. “Vorig jaar gaven we een groot bedrijf het woord. Nu staat de dag in het teken van veilig ondernemen. Je ziet dat de onderwereld steeds vaker contact zoekt met bedrijven uit de bovenwereld. We willen ondernemers wijzen op de gevaren daarvan. De drugscontainer is bedoeld om ze te laten zien en ruiken wanneer ze een probleem kunnen hebben.”

Grote waarde

Beide mannen onderstrepen het belang van ondernemers voor hun gemeente. Verstand: “Ze zorgen voor levendigheid en uiteraard voor economische ontwikkeling. Ondernemers zijn vaak stille krachten, die je niet altijd hoort en ziet. Dat er zo’n dag is om ze extra aandacht te geven, maar ook om als gemeente met ze in contact te komen, is heel prettig. Het is een goed initiatief.” Derks: “Ondernemers zorgen in onze gemeente voor ongeveer 17.000 banen, maar daarnaast zorgen ze er ook voor dat er maatschappelijke initiatieven plaats kunnen vinden. Ze sponsoren een sportclub of bijvoorbeeld het theater. Ze zijn van grote waarde.”

Renkum en Wijchen zijn niet de enige twee gemeenten in de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen die meedoen aan de Dag van de Ondernemer 2019. In de gemeente Lingewaard is er ’s middags een netwerkborrel. In Zevenaar staat er een bedrijfsbezoek op de agenda. De gemeente Druten werkt samen met de gemeente West Maas en Waal en organiseert een ondernemersontbijt in Appeltern. In Arnhem zijn ondernemers door boardlid en wethouder Jan van Dellen uitgenodigd voor een ontbijt. Ook wordt in meerdere gemeenten, waaronder de gemeente Nijmegen, De Ondernemer van het Jaar uitgeroepen.

Meer over de Dag van de Ondernemer

Meer over ondernemerschap

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp