klimaatplan Arnhem; Klimaatadaptatie; Corona-OverbruggingsLening (COL)

Start-ups en scale-ups kunnen vanaf 29 april aanvraag doen voor Corona-OverbruggingsLening

Start-ups, scale-ups en innovatieve mkb’ers kunnen vanaf 29 april een aanvraag doen voor een Corona-OverbruggingsLening (COL). Eerder maakte het kabinet bekend 100 miljoen uit te trekken voor die doelgroep. Invest-NL voegde daar nog eens 100 miljoen euro aan toe. De aanvragen lopen via de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen. In Gelderland en Overijssel is dat Oost NL. Op 20 mei werd bekend dat er nog eens 150 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld voor deze groep.

Meer weten over de financiële hulp voor ondernemers tijdens de coronacrisis? Lees hier verder.

COL InfographicDe criteria voor de leningen zijn ook bekend gemaakt. Het gaat om speciale leningen met een rentetarief van drie procent en looptijden die zijn toegesneden op de doelgroep. De bedragen kunnen uiteenlopen van vijftigduizend tot twee miljoen euro. Bij grote bedragen (meer dan 250 duizend euro) is er 25 procent cofinanciering van aandeelhouders of andere investeerders nodig. Het doel is om snel uit te keren, bij kleine bedragen tussen de vier en negen dagen na de aanvraag. Aanmelden kan vanaf woensdag 29 april om 9.00 uur via dit portal.

Start- en/of scale-ups die risicokapitaal nodig hebben om te kunnen blijven investeren, kunnen aanvragen indienen voor meer dan twee miljoen euro. Deze aanvragen worden afgehandeld door Invest-NL. De doorlooptijd van deze aanvragen ligt iets hoger en duurt naar verwachting drie tot vijf weken.

Webinar

Hier vinden ondernemers een uitgebreide website met veelgestelde vragen en antwoorden over de COL. Daar wordt onder andere uitgelegd welke bedrijven in aanmerking komen, welke type financieringen er zijn en welke criteria en voorwaarden er gelden. Specifieke informatie over de aanvraagprocedure staat hier. Oost NL organiseert woensdag 29 april ook een webinar over het onderwerp. ​Medewerkers Freek Welling en Liane van der Veen vertellen vanaf 16.00 uur alles over de voorwaarden en processen en geven antwoord op mogelijke vragen.

De regeling is tot stand gekomen na een samenwerking van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de gezamenlijke ROM’s, TechLeap.nl en Invest-NL. Veel startups ervaren of verwachten financiële problemen door de coronacrisis. Wanneer potentiële investeerders in financieel zwaar weer komen, merken zij de gevolgen daarvan heel snel. Ook vielen ze buiten de meeste kabinetsregelingen die eerder werden genomen.

Op onze Corona-pagina vindt u alle informatie rondom de uitbraak van COVID-19, de coronacrisis en de genomen maatregelen door de Rijksoverheid, de regiogemeenten uit de regio Arnhem – Nijmegen – Ede/Wageningen en de provincie Gelderland. Op het forum kunt u uw hulpvraag stellen of reageren op de hulpvraag van andere organisaties. Ook kunt u zich hier inschrijven voor de Regionale Monitor waarin wij een overview geven van de impact van corona op de economie van de regio

Meer over corona en de regio

Meer over corona

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp