Opening CITC; chips FieldLab-status CITC; chipintegratietechnologie

CITC opent zijn deuren op de Novio Tech Campus

Het Chip Integration Technology Centre (CITC) kan nu echt van start. De initiatiefnemers tekenden op  vrijdag 30 augustus 2019 de overeenkomst voor de huur van kantoor- en labruimte op Novio Tech Campus. Vanaf 2 september zijn de eerste werknemers van het CITC te vinden in hun nieuwe kantoor in gebouw M op Novio Tech Campus “Het innovatiecentrum voor nieuwe chipintegratietechnologie is al volop in ontwikkeling, maar de eigen fysieke locatie maakt het natuurlijk wel tastbaarder,” aldus Rikus Wolbers, directeur van Novio Tech Campus.

Opening CITC chipintegratietechnologieIn het onderzoekscentrum moeten wetenschap en bedrijfsleven samenkomen, om gezamenlijk onderzoek te verrichten naar nieuwe chipintegratietechnologie voor toekomstig gebruik in de chipindustrie. “Logisch dus dat het nu ook op de campus landt,” vindt Wolbers. “Op Novio Tech Campus staat open innovatie centraal. Innoveren doe je namelijk niet alleen, maar door kennis en ervaring te delen.” De regio Nijmegen heeft daarnaast een bloeiend ecosysteem van chipbedrijven, ontstaan vanuit een sterke hightech-geschiedenis.

Lees hier meer over deze geschiedenis

Toekomst

In het CITC wordt gewerkt aan de nieuwste innovaties op het gebied van chipintegratietechnologie, wat kan helpen bij het aantrekken van talent. Op dit moment een van de grootste uitdagingen in de technische sector: “Het is geen geheim dat het vinden van talent een van de grootste uitdagingen voor de hightech-sector is. Het innovatiecentrum gaat een belangrijke rol spelen in het werven en vasthouden van talent. Universitair afgestudeerden en juist ook mbo’ers en hbo’ers.”

Daarnaast vervult het CITC een belangrijke functie in het aantrekken en uitbreiden van bedrijven in de regio. “Het succes van hightech-bedrijven hangt voor een groot deel samen met hun vermogen om te innoveren. Ook hierbij geldt dat bedrijven dit vaak niet alleen kunnen. Het CITC biedt hier de oplossing voor: bedrijven doen gezamenlijk onderzoek, waardoor ze de kosten én de kennis kunnen delen. Het CITC zal als een magneet werken op bedrijven die voorop willen blijven lopen.

De eerste programmalijnen binnen het CITC zijn ontwikkeld en met de nieuwe locatie is het CITC klaar om te starten. Vanaf 2 september zijn de eerste werknemers van het CITC te vinden in hun nieuwe kantoor in gebouw M op Novio Tech Campus. Wolbers besluit: “Open for business!”

Meer over het CITC

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp