IPKW Circular Economy Awards

Regio Arnhem Nijmegen dingt mee naar Circular Economy Awards

In het voorjaar van 2018 werd bekendgemaakt dat de regio Arnhem – Nijmegen genomineerd was als meest vooruitstrevende circulaire regio van Nederland. De volgende stap was het indienen van een brochure waarmee de regio aantoont waarom zij dé circulaire regio van Nederland is. De brochure werd door Regio Arnhem Nijmegen aangeboden aan de jury van de Circular Economy Awards.

17 september wordt bekendgemaakt welke drie regio’s de top drie hebben behaald.

Arnhem Nijmegen: circulaire economie van de toekomst

Lees hieronder de brochure of download hem hier.

DNA

Voor de award zijn 22 regio’s en 22 werklocaties genomineerd. Zij vormen samen de voorlopers op het gebied van circulaire economie en fysieke leefomgeving. Niet alleen de regio Arnhem – Nijmegen, ook drie werklocaties werden namelijk genomineerd, te weten: De Aam en Merm in Elst, IPKW in Arnhem en InnoFase in Duiven. Om te laten zien waarom juist de regio Arnhem – Nijmegen zich de koploper van deze 22 regio’s mag noemen werd een gebalanceerde brochure samengesteld:

Duurzaamheid zit in het DNA van de regio Arnhem – Nijmegen. Denk aan de betrokken inwoners die landelijk vooroplopen met het scheiden van afval. Zo zijn inwoners van het Rijk van Nijmegen er in 2017 in geslaagd 72,3 procent van hun afval te scheiden voor hergebruik. Arnhem is de enige stad in Nederland waar trolleybussen rijden. Het trolleynetwerk ontwikkelt zich via een innovatief Europees project tot een Smart Trolley Grid.

Zowel de overheidsinstellingen, het bedrijfsleven als de kennisinstellingen werken in de regio Arnhem – Nijmegen samen om de circulaire economie aan te jagen en te stimuleren. Spin in het web is triplehelixorganisatie The Economic Board, die projecten en activiteiten in de regio coördineert, ze naar een hoger plan tilt, verbindt en erover communiceert. Een van de middelen is de regionale Investeringsagenda Stedelijk Netwerk Arnhem Nijmegen die door de provincie Gelderland in januari 2017 samen met de gemeenten Arnhem en Nijmegen werd opgesteld. Doel van de agenda is om cofinanciering te verzorgen voor duurzame initiatieven. Daaromheen telt de regio Arnhem – Nijmegen een groot aantal ondernemersverenigingen en bewonersinitiatieven zoals Lingewaard Energie.

Circular Economy Awards

De Circular Economy Awards worden in 2018 voor de tweede keer toegekend. Dit jaar vindt de prijsuitreiking plaats op donderdag 8 november in de Broodfabriek in Rijswijk. De Awards worden uitgereikt door ABN AMRO, BT en Stadszaken.nl. De winnaars in 2017 waren Circulair Friesland en Plug-In-City als beste circulaire werklocatie en beste circulaire regio van Nederland.

Ook interessant

Het vermogen van circulaire economie in de regio Arnhem Nijmegen - KplusV
Circulaire economie in de Regio Arnhem Nijmegen - Rapport KPMG
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp