Challenge Patrick van Leuven Hoogwegt International

De challenge van: Patrick van Leuven, Managing Director van Hoogwegt International

Hoogwegt Group heeft als familiebedrijf wereldwijd een nummer 1-positie in de handel in zuivelproducten. Het bedrijf werd in 1965 opgericht in Nederland en het hoofdkantoor staat nog altijd in Arnhem. Patrick van Leuven staat sinds 2014 aan het roer van Hoogwegt International, de grootste operating company binnen de groep.

Nummer 1 worden is al een uitdaging, nummer 1 blijven is een nog grotere uitdaging. Onze challenge is om de juiste naamsbekendheid in de regio te creëren, zodat we op die manier het juiste talent uit de regio zelf aan kunnen trekken.

De uitdaging

Hoogwegt Group opereert internationaal en is leidend in hun tak van sport. Dat brengt meteen een van de grootste uitdagingen voor het bedrijf met zich mee: het aantrekken van het juiste commerciële talent. “Onze challenge is om de juiste naamsbekendheid in de regio te creëren en daarmee ook het juiste talent aan te kunnen trekken. Wij zijn een mondiale speler en een heel dynamisch bedrijf. Ons hoofdkantoor staat echter in Arnhem. We moeten de provincie Gelderland echt verkopen, want voor veel jonge mensen uit bijvoorbeeld de Randstad is dat imago nog niet sexy genoeg.”

De markt wordt transparanter en de wereld wordt kleiner. Door nieuwe ontwikkelingen en innovaties te zoeken proberen wij onze voorsprong te behouden. Dat is een uitdaging, maar houdt ons tegelijkertijd scherp.

De oplossing

Een van de oplossingen van dit probleem ligt echter voor de hand: “We proberen meer mensen uit de regio te benaderen in plaats van te focussen op de Randstad. Hier zijn immers ook goede universiteiten en hogescholen te vinden. Daarnaast zetten we ons in om ons kantoor makkelijker bereikbaar te maken voor werknemers uit Rotterdam en Amsterdam. De versnelling van de ICE op het traject Amsterdam – Arnhem – Frankfurt zou het ons wel makkelijker maken bijvoorbeeld.”

Patrick van Leuven was spreker op het event van The Economic Board x Papendal 13 september jongstleden.

Lees hier ook het verslag van de dag of bekijk de video.