Byondis-familie

Zo helpt The Life Net bij de internationale Byondis-familie

De Byondis-familie is groeiende. Inmiddels heeft het bedrijf werknemers van ruim 25 verschillende nationaliteiten in dienst, maar allemaal delen ze dezelfde passie: het ontwikkelen van baanbrekende medicijnen tegen agressieve vormen van kanker en auto-immuunziekten. Het is belangrijk dat zij zich allemaal welkom voelen bij het bedrijf. The Life net ondersteunt door middel van een informatieplatform, waar werkgevers en hun internationale werknemers op terecht kunnen voor vragen.

Innovatie staat voorop bij Byondis, een onafhankelijk biofarmaceutisch bedrijf uit Nijmegen. De organisatie houdt zich zowel bezig met preklinische R&D als met klinisch onderzoek en de productie van nieuwe medicijnen. “We ontwikkelen precisiegeneesmiddelen gericht op de behandeling van kanker en auto-immuunziekten,” vertelt Astrid van Alst, HR-manager bij het bedrijf dat onlangs nog in het nieuws kwam door onderzoek naar medicijnen voor borstkanker.

Internationaal toptalent

Baanbrekende innovaties op de markt brengen kan alleen als je werkt met toptalent en de juiste expertise in huis haalt. Dat benadrukt Penny de Villiers, Talent Acquisition Partner bij Byondis: “Zeker bij seniorfuncties, zoals van specialisten in onderzoek en ontwikkeling, klinische studies en manufacturing kijken we hiervoor verder dan alleen Nederland.”

Byondis telt op dit moment ruim 400 medewerkers en meer dan 25 nationaliteiten. Dat worden er de komende jaren alleen nog maar meer. “We zijn hard aan het groeien en voeren gesprekken met kandidaten uit de hele wereld, van Zwitserland, Italië en Scandinavië  tot de VS,” vertelt de Talent Acquisition Partner, zelf afkomstig uit Zuid-Afrika.

Employer branding

Talent wordt geworven via bestaande netwerken van het bedrijf, via enthousiaste collega’s en bijvoorbeeld ook via job ads op Linkedin. Employer branding is belangrijk voor Byondis. “We positioneren en profileren ons nadrukkelijk als interessante organisatie en mogelijke werkgever. Zo zien potentiële medewerkers wat we in huis hebben,” zegt De Villiers. “En, niet minder belangrijk, we zorgen ervoor dat mensen die hier al werken het naar hun zin hebben. Zij zijn een belangrijk visitekaartje van ons bedrijf.”

Werken met mensen uit zoveel verschillende culturen voelt als een voorrecht, benadrukt Van Alst: “Hoe verschillend we ook zijn, we willen dezelfde droom verwezenlijken: nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen waarmee patiënten beter behandeld kunnen worden. De onderlinge diversiteit houdt ons scherp en leidt tot nieuwe ideeën.”

Groeiende Byondis-familie

Het kost soms wel extra tijd om buitenlandse medewerkers naar Nederland te krijgen. “Er moeten visa en belastingpapieren in orde gemaakt worden, een woonruimte geregeld worden, een school voor de kinderen gezocht, en ga zo maar door,” legt Van Alst uit.

Byondis begeleidt medewerkers in dit traject. “We onderhouden vanuit HR intensief contact via online meetings, telefoon, e-mail en WhatsApp, en zodra mensen eenmaal hier zijn, wacht er een warm ontvangst door hun team.” Dat gaat verder dan alleen een inwerkprocedure: “Wij zorgen goed voor onze mensen, en onze teams heten nieuwe medewerkers graag welkom. Zo voelen ze zich al snel onderdeel van de groeiende Byondis- familie.”

The Life Net

The Life Net draagt hier ook goed aan bij. Door alle informatie voor buitenlandse medewerkers op één platform aan te bieden en hen door te verwijzen naar partners in de regio landen ze sneller en beter in hun nieuwe woonomgeving. The Life Net zou in de toekomst daarnaast een rol kunnen spelen bij de begeleiding van internationaal talent en hun achterban. “Denk bijvoorbeeld aan het helpen van partners bij het vinden van een baan of het leggen van sociale contacten,” illustreert Van Alst. Wees open, benaderbaar en betrokken, luidt het advies van Van Alst aan andere bedrijven die buitenlands talent willen aantrekken.

Bij het invullen van Byondis’ vacatures gaat het erom dat de potentiële medewerker de aangewezen kandidaat is voor de functie. Deze moet beschikken over de juiste opleiding, achtergrond en ervaring. Waar dit talent vandaan komt, doet er niet toe. Investeer in ieder geval tijd, aandacht en middelen in je (toekomstige) medewerkers en laat dit zien, benadrukt Van Alst: “Pas dan krijgen mensen het vertrouwen om hun boeltje bij elkaar te pakken en naar Nederland te vertrekken.”

Lees ook: The Life Net ondersteunt Royal Eijkelkamp met vragen van internationaal personeel

Rol van The Economic Board

The Economic Board heeft The Life Net ontwikkeld. In opdracht van de provincie Gelderland en de gemeenten Arnhem en Nijmegen beheert en onderhoudt ze het platform. Momenteel werkt The Economic Board met partners aan de integratie van de online kanalen met de fysieke centra.

Meer over Byondis

Meer over The Life Net

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp