Start-ups; Business Growth Circles

Business Growth Circles moet Nijmeegse bedrijven helpen doorpakken

De Nijmeegse accelerator Briskr begint in samenwerking met het Eindhovense NextOEM aan een nieuwe serie Business Growth Circles. In een jaar tijd worden ondernemers geholpen om de stap van start-up naar scale-up te maken.

Business Growth Circles is een ontwikkel- en groeitraject dat uit de koker van NextOEM komt. In diens thuisstad Eindhoven zijn er al meerdere edities geweest. Briskr toonde interesse in het concept en dat leidde tot de eerste editie in Nijmegen, vorig jaar. “Die beviel heel goed”, vertelt John Schalken, programma director van Briskr. “Mensen waardeerden de combinatie van theoretische verdieping en verbreding en het samen optrekken met een groep gelijkgestemden. Van elkaar leren is namelijk ook een belangrijk aspect van dit programma. Zowel in Nijmegen als bij eerdere edities in Eindhoven bleken de bedrijven na afloop van het programma contact te houden en samen te werken.”

Workshops

Het programma duurt een jaar lang. In die periode zijn er in totaal zes bijeenkomsten die steeds een groot deel van de middag en avond bestrijken. “Daarin zijn er bijvoorbeeld speciale workshops”, legt Schalken uit. Die kunnen gaan over onderwerpen zoals strategie, organisatieontwikkeling, leiderschap, financiën, marketing en verkoop. Tussen de bijeenkomsten door moeten de deelnemers zelf aan de slag, onder andere via online tools. Na afloop van het jaar blijven ze lid van de NextOEM community en worden ze uitgenodigd voor bijeenkomsten.

Groei

De deelnemers worden tijdens het programma vooral geholpen met de overgang van start-up naar scale-up. “Het gaat echt om die groeifase, om het doorpakken. De bedrijven hebben over het algemeen al marktklare producten en ook een bepaalde grootte. Voorwaarde is ook dat ze innovatief zijn en een duidelijke groeiwens hebben.” Voor de Nijmeegse editie richten de initiatiefnemers zich vooral op bedrijven uit de health- en hightech-sector. “Maar we kunnen uitzonderingen maken”, geeft Schalken aan.

Het programma start op 12 maart. Kennismaken vooraf is noodzakelijk en daarom is NextOEM op 20 februari en 5 maart tussen 16.00 en 18.00 uur op de Novio Tech Campus (Gebouw A, Briskr ruimte) aanwezig om meer over het programma te vertellen en ervaringen van oud-deelnemers te delen. Een afspraak maken voor een kennismaking via Skype kan ook, via deze link. Inschrijven kan op nextoem.com. Daar is ook meer informatie te vinden.

Meer over start-ups

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp