succesvolle VR-Roadtour, virtual reality

Burgemeesters bij première VR-film

Op het Arnhemse stadhuis was het vandaag zover, tegen elf uur stroomden dertig burgemeesters uit diverse landen de bovenzaal binnen waar ze een VR-bril opzetten om onze regio in Virtual Reality te ervaren.

The Economic Board peilde de reacties en vroeg wat men gezien had.

Boele Staal, waarnemend burgemeester van Arnhem:

“In een hoog tempo zie je bijna alles in onze regio en wat ik het mooie daarvan vind is dat je ziet hoe je industrie en wetenschap kunt koppelen en dienstbaar kunt maken aan elkaar.”

Marianne Borgen, burgemeester van Oslo:

“It is amazing, you feel that you are really in the room, and you get a lot of information. I think it is also an ideal way to show what you want to achieve in the future.”

Jan Vermeulen, burgemeester van het Vlaamse Deinze:

“Een fantastische regio die zijn tijd ver vooruit fietst!”

De makers van VR-bureau VIEMR waren ook aanwezig om de eerste presentatie van deze productie te begeleiden.

Geert van der Heiden, regisseur:

”Wij doen dit werk nu een paar jaar, VR was eerst het domein van games en gezondheidszorg, het wordt nu langzaam aan ook de manier om verhalen te vertellen in de marketing, waarbij deze nieuwe techniek je de kans geeft om iets héél mooi te tonen. Dat is voor mij de kracht van VR.”

Fabian Debats, cameraman:

“In een VR-film ben je als kijker zelf regisseur van je eigen film. Je zult ook stukjes missen, als je net een andere kant opkijkt. Dat is juist een voordeel: het blijkt dat mensen VR-films graag een paar keer opnieuw bekijken, omdat ze de gemiste delen alsnog willen zien.”

Meer informatie
Vanaf 22 juni is de VR-film te leen via het bureau van The Economic Board. Als u de film wilt bekijken of lenen, neem dan contact op: 085 040 9980 of bureau@theeconomicboard.com.

Wees er snel bij want er is veel belangstelling en we houden de agenda keurig bij volgens het principe wie het eerst mailt.

Ook interessant

WUR lanceert virtualreality-les over alternatieve eiwitbronnen voor basisscholen

HAN-festival Face_the unexpected toont vr-film van The Economic Board

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp