Provinciale Werkgelegenheid Enquête; Rockstart, Digital Health, ParkinsonNet; Chris Doomernik

Rockstart: Nijmegen heeft sterk innovatief ecosysteem voor gezondheidszorg

Rockstart gaat samenwerken met het Nijmeegse Briskr. Start-ups die toetreden tot het Digital Health-programma van Rockstart krijgen Briskr’s bedrijfsondersteuning in Health Valley. Hiermee wordt de kracht van het innovatie ecosysteem voor gezondheidszorg in Nijmegen erkend.

“Digital Health start-ups hebben meer tijd nodig om te groeien dan start-ups in andere sectoren”, zegt Akshat Kshetrapal, Digital Health start-up programmadirecteur bij Rockstart. “Gelukkig hebben onze partners in Nijmegen besloten om het Briskr-programma te starten dat start-ups helpt sneller te groeien zodat ze een grotere impact op gezondheid en hightech hebben. Samen met de bedrijfsontwikkelaars van Briskr zullen we nauw samenwerken om de ondersteuning van de start-ups te optimaliseren.

Bruisend Health Valley

Briskr is het nieuw gevormde Nijmeegse consortium dat bestaat uit de belangrijkste regionale partners op het gebied van Health & High Tech. Samen bieden zij opstart- en scale-up ondersteuning met knowhow, een groeiend bedrijf, coaching, netwerken en andere activiteiten. Het initiatief is supported by The Economic Board.

“We kijken ernaar uit om samen te werken tijdens het programma en proberen een hotspot te creëren voor start-ups op het gebied van digitale gezondheid in Europa”, zegt John Schalken, manager bedrijfsondersteuning bij Briskr. “We versterken onze samenwerking binnen de regio Nijmegen om onze impact op de gezondheidszorg te vergroten.”

Nijmegen als Health Valley

Naast Briskr gaat Rockstart ook samenwerken met met Zwolse IKONE en Belgische In4Care. IKONE is al partner van Health Valley, In4Care werkt nu al nauw samen met het Radboudumc REshape Center. Deze laatste introduceerde In4Care bij Rockstart. Nijmegen stond dus al op de kaart.

Als Healthcare Innovation Center wil In4care oplossingen bieden aan bijna 400 actoren uit gezondheid en zorg door ideeën, mensen en organisaties uit de verschillende sectoren bij elkaar te brengen. In4care helpt organisaties zich voor te bereiden op de toekomst en integrale, hoogwaardige en betaalbare zorg mogelijk te maken.

Rockstart en versnellingsservices

“We willen onze leden van de gezondheidsorganisatie meer en meer helpen met innovatie”, zegt In4Care-directeur Nico De Fauw. “Omdat onze partner het Radshoudumc REshape Center al een sterke band had met In4care om oplossingen te stimuleren op het snijvlak van technologie en gezondheid, introduceerden ze ons bij Rockstart om gezamenlijk onze impact te versnellen. Ze laten hun bijna 30 digital health-startups niet alleen matchen met onze leden, maar hebben ook de expertise om op maat gemaakte versnellingsservices aan te bieden aan onze gezondheidsorganisaties.”

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp