Bloedstollend hemofilie

Meer begrip voor hemofiliepatiënten dankzij educatief spel

Hemofiliebehandelcentrum Nijmegen – Eindhoven – Maastricht (HBC-NEM) en Radboudumc Reshape hebben in samenwerking met hemofiliepatiënten twee spellen ontwikkeld die de omgeving van de patiënt helpt bij het begrijpen van deze ziekte. Dinsdag 15 januari werden in Nijmegen de eerste exemplaren van het bordspel Bloedstollend en de online game Hemo Control uitgereikt.

bloedstollendBarend Heeren, programmaleider bij Reshape, en Dr. Laurens Nieuwenhuizen, internist hematoloog en HBC-NEMbehandelaar in het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven, reikten het eerste bordspel uit aan Joyce van Steenbergen, moeder van een zoon met hemofilie. De digitale versie werd voor het eerst gedownload door Jan Willem de la Porte, eveneens patiënt en patron van de World Federation of Haemophilia (WFH). Joyce heeft zich samen met meerdere personen ingezet om tot dit spel te komen. Jan Willem is al jaren betrokken bij de WFH.

Dilemma’s hemofiliepatiënten

De uitreiking vond plaats tijdens het HBC-NEM Symposium in De Vereeniging. De spellen zijn ontwikkeld om het voor de omgeving van een hemofiliepatiënt makkelijker te maken om te begrijpen tegen welke dilemma’s hij/zij aanloopt. Zo worden diverse exemplaren uitgereikt aan scholen, zodat Hemofilie bloedstollend uitreikingpatiënten Bloedstollend kunnen spelen met hun klasgenoten. De app Hemo Control heeft daarnaast ook nog een informatieve functie. Met het gebruik van de online game krijgen behandelaars inzicht in de acties van patiënten, familie van patiënten, zorgverleners en andere geïnteresseerden. Deze informatie zal gebruikt worden bij het verder optimaliseren van de huidige behandeling van hemofilie.

Ook interessant

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp