WTC Arnhem, Groei arbeidsplaatsen, citymarketing, heel gewoon, Gelderse steden, denken en doen; start-up Arnhem

Blijf regionaal denken en doen, regionale standpunten gemeenteraadsverkiezingen

Onlangs hebben alle regionale politieke fracties van de 19 gemeenten in de regio Arnhem Nijmegen Regionale standpunten gemeenteraadsverkiezingen VNO-NCW ontvangen. De punten zijn opgesteld door VNO-NCW en 6 ondernemersverenigingen (Lindus, OKA, Industriële Kring Nijmegen, Economisch Collectief Nijmegen, OCO, MKB Midden)  uit de regio Arnhem Nijmegen.

Spreken namens 2,5 duizend ondernemers

Marcel Hielkema,  voorzitter VNO-NCW Gelderland, is trots op wat bereikt is: “we hebben het gezamenlijk gedaan. Met deze standpunten laten we 2,5 duizend ondernemers uit de regio Arnhem Nijmegen aan het woord.” De standpunten fungeren als een soort paraplu. “De ondernemersverenigingen hebben de punten aan laten sluiten op hun eigen lokale beleid”, aldus Hielkema.

Inzetten op regionale economie

Een ding is zeker, iedereen zet volop in op de regionale economie. Bij voorgaande verkiezingen is er niet of te weinig gezamenlijk opgetrokken. Dat resulteerde erin dat regionale issues nauwelijks voorkwamen in de verkiezingsprogramma’s.

We vragen de politiek nu namens een brede achterban om regionaal te blijven denken en doen. De winkel moet immers open blijven.

Ook interessant

Grote opgave voor Maarten Otto: met Alliander bouwen aan ‘energiesysteem van de toekomst’

HyET Group (Arnhem) helpt grote ijzerertsproducent met schone energie

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp