Belevingscentrum voor glastuinbouw

Samenwerkende partijen denken aan belevingscentrum voor glastuinbouw

Vier samenwerkende partijen in de regio Arnhem – Nijmegen willen onder de noemer ‘Experience The Horticulture NEXTgarden’ meer begrip kweken voor de glastuinbouw. Ze denken onder andere aan een belevingscentrum. Dat staat op de website van Greenport Arnhem-Nijmegen, één van de vier partijen.

Naast Greenport Arnhem-Nijmegen zijn ook restaurantketen Humphrey’s, de stichting Stimulering Tuinbouwontwikkeling Overbetuwe & Liemers (STOL) en de gemeente Lingewaard bij het project betrokken. Humphrey’s zoekt sinds 2018 de samenwerking met telers in de gemeente Lingewaard. De vier partijen deden vorig jaar een subsidieaanvraag en die werd later in  2019 gehonoreerd. Ze merken dat veel mensen niet goed weten wat er in de tuinbouwkassen gebeurt en dat er door die onwetendheid ook onbegrip ontstaat. Doel is om de relatie tussen burgers en tuinbouw te verbeteren.

Haalbaarheid belevingscentrum voor glastuinbouw

Sinds de goedkeuring van de subsidie zijn de vier betrokken partijen aan de slag gegaan met de vraag hoe ze burgers bij de glastuinbouw kunnen betrekken. De komst van een belevingscentrum kwam al snel op tafel. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog onduidelijk. Om het idee uit te werken is er nu een samenwerking met Kranendonk Experience en DoornRoos imagineers.

Kranendonk Experience voert een onderzoek uit naar de haalbaarheid van het centrum. Er wordt bijvoorbeeld gedacht aan de combinatie met een hotelaccommodatie. DoornRoos imagineers brainstormt met tien vertegenwoordigers uit de groente- en sierteeltsector. De ideeën voor het belevingscentrum worden komende zomer verder uitgewerkt. De eerste resultaten staan voor september op de planning.

Meer over NEXTgarden

Dit artikel delen

I am raw html block.
Click edit button to change this html

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp