ambitie slimme duurzaamheid; duurzaamheid in de genen; AtlasInvest Entrepreneurship Grant; corona ondernemers; civic entrepreneurs; duurzame voedselproductie, Duurzaam Overbetuwe; klimaatrapport; duurzame dinsdag; econometer; Jan Terlouw Innovatieprijs 2018; Trouw Duurzame 100, boordevol, Go Voort, Volgroen, City Deal Gelrestad; duurzame wereld

Twee Wageningse start-ups vallen in de prijzen

De Wageningse start-ups Greencovery en Mylium zijn in de prijzen gevallen bij de AtlasInvest Entrepreneurship Grant. Greencovery won de Start-up Award en onder meer 35.000 euro. Mylium werd winnaar van de Impact Award, waar 15.000 euro aan verbonden was.

De AtlasInvest Entrepreneurship Grant is een nieuw initiatief van investeerder Marcel van Poecke en zijn dochter Heleen. De organisatie lag in handen van StartHub Wageningen en het Universiteitsfonds Wageningen. De winnaars wonnen naast het geldbedrag ook de ondersteuning van AtlasInvest.

Lees hier het eerder verschenen artikel over het Wageningse landschap rond start-ups.

Start-Up Award

Voor de Start-Up Award kwamen student-ondernemers in aanmerking die zoeken naar commercieel haalbare oplossingen voor grote uitdagingen op het gebied van voeding en duurzaamheid. Greencovery kreeg die prijs. Zij houden zich bezig met afvalstromen en kijken in hoeverre stoffen daarvan kunnen worden gebruikt voor de productie van voedsel. Volgens de jury heeft het bedrijf een idee met grote potentie, hebben de oprichters hun businessplan goed uitgewerkt en hebben ze aangetoond dat de technologie en het verdienmodel werken.

Impact Award

Bij de Impact Award werd er vooral gekeken naar sociale initiatieven van student-ondernemers en de impact die ze hebben op milieu en duurzaamheid. Mylium voldeed daar volgens de jury het best aan. De start-up ontwikkelt duurzame materialen uit schimmels die kunnen worden ingezet om leer te vervangen. Dat gebeurt met behulp van zogeheten myceliumtechnologie. Het bedrijf richt zich nu nog op de tassenindustrie, maar volgens de jury zijn er volop mogelijkheden om de technologie breder in te zetten.

Meer over Wageningen

Dit artikel delen

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp
FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp