Eurovisie Songfestival

Arnhem overhandigt bidbook hosten Eurovisie Songfestival

Een delegatie uit Arnhem onder leiding van burgemeester Ahmed Marcouch overhandigt vandaag in Hilversum het bidbook met als thema ‘Celebrate Freedom’ aan Shula Rijxman, bestuursvoorzitter van de NPO. Het bidbook legt uit waarom Arnhem met het GelreDome de perfecte uitvalsbasis heeft voor het Eurovisie Songfestival 2020.

GelreDome heeft de grootste bezoekerscapaciteit met bovendien een uitmuntende akoestiek. Daarnaast wordt de uitstekende internationale bereikbaarheid én het groene en creatieve karakter van de stad geroemd.

Brede steun vanuit regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen

De kandidaatstelling van Arnhem kan rekenen op een brede steun. Zowel van experts op het gebied van het organiseren van grootschalige evenementen als van vele partijen uit de regio. Ook The Economic Board staat volledig achter de kandidatuur. Dat uit zich in een ondersteuningsbrief die is ingestuurd, de gemaakte foto tijdens de laatste boardvergadering en de quote van directeur Sigrid Helbig in het bidbook:

De regio Arnhem-Nijmegen in zijn algemeenheid en GelreDome meer specifiek hebben ruime ervaring in het ontvangen van grootschalige evenementen. Arnhem is strategisch gelegen en via alle modaliteiten bereikbaar, onder andere met directe verbindingen vanuit Duitsland.

Het festival is een unieke gelegenheid om gezamenlijk met de regio Arnhem-Nijmegen-Wageningen te werken aan een fantastisch evenement. We laten Europa graag zien dat Gelderland mooie streken levert.

Lees hier het bidbook

Ook interessant

FacebookTwitterEmailLinkedInWhatsApp