Lifeport

Lifeport staat voor een gezond en duurzaam leven om te wonen, werken en studeren. Lifeport is het
innovatienetwerk van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen dat op het gebied van Energy, Health, Hightech en Food en de cross-overs ertussen tot slimme oplossingen komt. Lifeport is een groene regio waar vele functies samenkomen.

Met de naam Lifeport zetten we innovaties in de sectoren Energy,  Health, Hightech en Food en de cross-overs daartussen in de etalage. We vertellen hoe vernieuwende bedrijven, vooraanstaande kennisinstituten en baanbrekende projecten zich in de regio Arnhem Nijmegen ontwikkelen.

Hierbij hebben we behoefte aan één herkenbare naam die al deze verhalen met elkaar verbindt. Een naam die aantrekkelijk, geloofwaardig en onderscheidend is en herkenbaar en vindbaar voor Den Haag, Brussel, Europa en ver daarbuiten.

Gezond en duurzaam leven

Lifeport is deze naam, die de ambities van de regio samenvat. Daarbij is de pay off: Voor een gezond en duurzaam leven. Samen gezond leven in een gezonde omgeving, op duurzame wijze. De ambitie is namelijk om bij te dragen aan een goed, gezond en ontspannen leven in een groene en duurzame wereld. Health, Food en Energy zijn onze levensbronnen. En het zijn juist deze thema’s waarin onze regio uitblinkt.

Zo ontwikkelen onderzoekers in Lifeport technieken voor een sneller herstel van patiënten na ziekte. Ze werken aan innovaties om de levensstijl van mensen te beïnvloeden, ze gezondere keuzes te laten maken. Meer dan 200 wetenschappers werken aan human centered Artificial Intelligence. In deze regio onderzoeken we de ook grote energievraagstukken en de gedragsverandering die daarbij nodig is.

Mainport

Nederland kent een aantal regio’s met een mainportstatus. Gebieden die door Den Haag erkend en herkend zijn als ‘economisch kerngebied van nationale betekenis’ en daardoor toegang hebben tot aandacht en middelen vanuit de Rijksoverheid.

Op het gebied van Energy, Health, Hightech, Food en de cross-overs daartussen is Lifeport zo’n gebied en heeft het een belangrijke hubfunctie. Daarom verdient Lifeport eveneens een mainportstatus. Onze ambitie is om binnen vijf jaar deze status te verkrijgen om hiermee meer aandacht en middelen vanuit Den Haag te genereren. Dit heeft een directe impact op het vestigingsklimaat, de voorzieningen, research & development en infrastructuur en ondersteunt daarmee de internationale concurrentiepositie van Nederland.

We laten de wereld zien hoeveel toponderzoek hier gedaan wordt op hogescholen en universiteiten. En we bieden een etalage van alle bijzondere bedrijven en organisaties die werken aan een gezond en duurzaam leven. Lifeport wordt een begrip en trekt daardoor mensen en bedrijvigheid aan.

Doe mee

The Economic Board ontwikkelde hiervoor de website: lifeport.nl. Daar vind je alle informatie over de regio Arnhem-Nijmegen als innovatieve regio met zwaartepunten in Health, Hightech en Energy.

The Economic Board organiseert bijeenkomsten met diverse stakeholders in de regio om het profiel Lifeport verder uit te werken. Ook ontwikkelden we een huisstijl, waarmee partners zich kunnen verbinden. Logo en huisstijl zijn te gebruiken in co-branding: iedere organisatie kan Lifeport-beeld inzetten naast haar eigen merk.

We zetten in op een beter, gezonder en duurzaam leven. Voor de huidige én de toekomstige generaties. Lifeport Arnhem Nijmegen, gezond en duurzaam leven.