Koningin Máxima bezoekt Von Gahlen in Zevenaar

Koningin Máxima bezoekt Von Gahlen in Zevenaar

Von Gahlen is winnaar van de Koning Willem I Prijs 2020 en krijgt op 19 mei 2022 bezoek van koningin Máxima, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Dit bezoek is de afsluiting van het Koning Willem I Prijs-traject. Het geplande bezoek van januari werd uitgesteld en nu is het eindelijk zover.

 

Het belooft een feestelijke dag te worden voor alle medewerkers van Von Gahlen. Maar ook u heeft de mogelijkheid om Von Gahlen te bezoeken, want het organiseert op 21 mei een open dag.

Zevenaarse specialist in stralingsafscherming

Von Gahlen is al bijna vijftig jaar producent van afschermingsmiddelen voor de nucleaire geneeskunde. Hun focus ligt op het afschermen van straling bij de productie en het gebruik van medische isotopen (radioactieve atomen). Deze worden ingezet voor diagnostiek en behandeling van ziekten als kanker. Het bedrijf bouwt wereldwijd productiefaciliteiten voor producenten van radioactieve geneesmiddelen.

Deze innovatieve onderneming die met haar kennis en kunde in de top zit van de nucleaire geneeskunde, ontving in 2019 de Parel-award van The Economic Board.

SHINE

Momenteel is Von Gahlen druk bezig met een project voor de Amerikaanse producent SHINE. De Zevenaarse ondernemers hebben in 2020 de aanbesteding van twee Amerikaanse concurrenten gewonnen. Het gaat om de levering van tien hot cells (met lood afgeschermde compartimenten) met een totaalgewicht van maar liefst duizend ton.

Internationaal bezoek

Tijdens het bedrijfsbezoek van de koningin zullen Greg Piefer, founder en CEO van SHINE USA en Harrie Buurlage, General Manager of European Operations van SHINE, Europe aanwezig zijn. De internationale gasten vertellen de koningin meer over dit indrukwekkende project en de samenwerking met Von Gahlen.

Alex Duiker, eigenaar en directeur van Von Gahlen: “Het SHINE Project is een goed voorbeeld van waar de KW1 prijs voor staat. Durf, daadkrachten en doen! De hot cell lijn die we voor SHINE hebben ontwikkeld is uniek in de wereld.”

Zelf Von Gahlen bezoeken?

Net als Koningin Máxima heeft u zelf ook de mogelijkheid om de innovatieve Zevenaarse onderneming te bezoeken. Het bedrijf organiseert op zaterdag 21 mei een open dag voor iedereen. Tussen 11:00 en 15:00 kunt u kennis maken met alle innovatieve oplossingen van het bedrijf. Kom meer te weten over de specialistische nichemarkt waarin Von Gahlen opereert. Neem een kijkje in de fabriek en bekijk het productieproces van A tot Z. Of stel al uw brandende vragen aan de medewerkers.

Wilt u net als koningin Máxima Von Gahlen bezoeken? Meld u aan voor de open dag via deze website.