Health Valley Event 2024: Transition in healthcare 

Health Valley Event 2024: Transition in healthcare 

Het is alweer de vijftiende editie van dit grote event over zorginnovaties. Dit jaar gaat de aandacht naar de transities die er nodig zijn om de zorg beheersbaar te houden en iedereen goede zorg te geven. The Economic Board staat ook op het event met een stand, met samenwerkingspartner Briskr, die innovatieve health en hightech-ondernemers steunt. Het evenement vindt plaats op 21 maart 2024 in Pathé Nijmegen. 

Doe een greep! 

Naast de stand staat weer een feestelijke grijpmachine, waar je echt mooie prijzen uit kunt vissen, die aangeleverd worden door onze samenwerkingspartners in health en hightech.
Zo kon je vorig jaar winnen: paraplu’s (Noviotech Campus), BeO bottles (Health Valley), chocolade (Kadans), sokken (Radboudumc) én het befaamde bruggetje van gemeente Nijmegen. 

Hoe zorg je dat technische innovatie ook echt effect heeft? 

Nicky Hogenkamp is programmamanager bij The Economic Board en zal ook aanwezig zijn op de stand. Ze legt uit waarom dit event zo interessant is.  

“Er komen sprekers die heel veel weten over innovaties in de zorg. En niet alleen over technische innovaties maar vooral ook over hoe je die innovaties in de praktijk kunt toepassen. Wat heb je bijvoorbeeld voor juridische en organisatorische veranderingen nodig? Als je de zorg betaalbaar en goed wilt houden en wilt zorgen dat mensen ook gelukkig leven en góede levensjaren erbij krijgen, moet je op een andere manier naar de zorg gaan kijken. Je kunt de zorg op een andere manier inrichten, dat is echt een systeemverandering. En daar ligt de rol van The Economic Board: zorgen dat de betrokken partijen aan tafel gaan zitten en kijken hoe je dat moet gaan doen.” 

 

Samenwerken 

Een voorbeeld is het Digital Health Challenge Lab. Hierin gaat een hele brede coalitie van partijen samenwerken. De aanpak in dit lab is andersom: vaak zie je dat er gedacht wordt vanuit de techniek. Maar in deze aanpak ga je juist de problemen bij de gebruikers ophalen. Vervolgens formuleer je een case en vraag je aan ondernemers: heb je hier een oplossing voor? 

 

Overleggen 

Ook zijn dit soort events goed om gezamenlijk op hoog niveau te bekijken hoe je nieuwe apps en andere innovaties zo kunt implementeren dat je niet in een vendor lock in terechtkomt. Wie kan het beste eigenaar van de software zijn en hoe voorkom je dat je als land afhankelijk wordt van commerciële partijen die eigenaar van een veel gebruikte app zijn, of het patent hebben en veel geld vragen? 

Health Valley Event 2024 – Home

 

Lees meer over Health

“We kunnen zorginnovaties hier snel naar de markt brengen” 

De Lifeport-regio is een broeinest van medische innovatie, vooral in en rond Nijmegen. Kijkend naar de toekomst is dat ook...

Peter Loozen over digitalisering in de zorg: ‘technologische ontwikkeling gaat snel, maar de mens bepaalt verandertempo’

Peter Loozen is senior beleidsadviseur HR bij het Radboudumc en aanjager van de werktafel Leven Lang Ontwikkelen Zorg. Deze werktafel...