Finalisten van de Health Valley Bridge Prize 2022 bekend

Finalisten van de Health Valley Bridge Prize 2022 bekend

Woensdag 16 februari streden twaalf zorgorganisaties met hun project voor een plek in de finale voor de Health Valley Bridge Prize 2022. De multidisciplinaire jury koos het project Thuismonitoring COPD van Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Urine als Sleutel van Sensire als winnaars. Het publiek bij de pitchdag koos Atrium Fibrilleren@home van Rijnstate uit als winnaar van de Wildcard. Deze drie innovatieve projecten gaan door naar de finale op 16 maart tijdens het Health Valley Event.

 

Health Valley Bridge Prize

De Health Valley Bridge prijs is speciaal voor zorgaanbieders, actief in cure en/of care, die samen met andere bedrijven werken aan innovatieve projecten gericht op patiënten. Daarbij gaat het om zorg dichter bij de eigen leefomgeving te brengen met technologie, zodat mensen langer zelfstandig kunnen blijven functioneren. Het meest veelbelovende project ontvangt een prijs van €15.000.

Thuismonitoring COPD

Streekziekenhuis Koningin Beatrix uit Winterswijk gebruikt bij hun project de EmmaCOPD om COPD patiënten longaanvallen te laten herkennen. Door middel van ontwikkelde software op een smartwatch worden patiënten ondersteund om voldoende actief te blijven. Digitale ondersteuning door mantelzorger, eigen fysiotherapeut, longverpleegkundige, zorgcentrale en thuiszorg zijn daarbij doorslaggevend.

Urine als Sleutel

Bij Sensire uit Varsseveld werken ze aan het project ‘Urine als Sleutel’. Met de goedkope, non-invasieve urinalyse van Olive kan Sensire vroegtijdig ingrijpen als er (bijvoorbeeld) een risico is op urineweginfectie en uitdroging ontstaat. Daarmee kunnen ook andere dingen worden voorkomen. De gebruikerservaringen die ze nu opdoen zetten ze in voor de omschakeling: van zorg verlenen naar voorkomen van zorg.

Atrium Fibrilleren@home

Rijnstate uit Arnhem heeft voor hun project het zorgpad van Atrium Fibrilleren (AF) opnieuw ingericht. Hierbij is het doel de patiënt meer regie over de eigen gezondheid te geven. Ze doen dit door de patiënt het gehele behandeltraject op maat te informeren en stap-voor-stap te begeleiden. Al vóór het eerste consult vult de AF-patiënt vragenlijsten in, doet thuismetingen en krijgt diagnostisch onderzoek. Bij het eerste consult kan daardoor direct de diagnose worden gesteld. Tijdens het behandeltraject blijft de patiënt thuismetingen doen. Het Virtueel Zorgcentrum monitort de uitkomsten. De patiënt heeft alleen contact met de zorgverlener als de gezondheidssituatie hier aanleiding toe geeft.

Stem nu op uw favoriet

Het publiek is nu aan zet om te bepalen welk project het meest veelbelovend is en de prestigieuze Health Valley Bridge Prize 2022 ontvangt. U kunt stemmen op de website van Health Valley tot 16 maart 10:45 uur. Op de website van Health Valley kan u stemmen.