Business Metropool Ruhr op bezoek in Nijmegen

Business Metropool Ruhr op bezoek in Nijmegen

Op 29 maart bracht Business Metropole Ruhr (BMR) een bezoek aan het Nijmeegse Health en Hightech ecosysteem. Deze organisatie bundelt de economische belangen van het metropole Ruhrgebied en presenteerde zich op het Health Valley Event. Op de dag ervoor ontvingen The Economic Board, Briskr en Noviotech Campus de delegatie.

Het Ruhrgebied

De groeiende gezondheidszorgindustrie in het metropole Ruhrgebied biedt uitstekende mogelijkheden voor internationale innovatieve start-ups en scale-ups. Daarom presenteerde de BMR de vestigingsvoordelen van de Ruhr-regio op het Health Valley Event.

Onze buren staan ​​voor dezelfde uitdagingen als arbeidstekorten en verduurzaming. Het metropole Ruhrgebied heeft vijf miljoen inwoners en veel zorgbedrijven, ziekenhuizen en andere zorgactiviteiten.
Daarmee is het een interessant gebied om internationaal naar uit te breiden, mede vanwege de nabijheid van onze regio en de hoge bevolkingsdichtheid.

BMR biedt een goede setting voor Nederlandse tech-innovators om hun bedrijf in Duitsland op te schalen. Het speelt voor de regio Arnhem-Nijmegen ook een belangrijke rol als springplank naar de gehele Duitse markt.

Rondleiding NTC, bezoek aan Enzyre

Tijdens de ontvangst door onze regionale organisaties kreeg de delegatie ook een rondleiding op Novio Tech Campus, met een speciaal bezoek aan Enzyre.

Enzyre is een spin-out van het Radboudumc. Het ontwikkelt een diagnostische technologie voor bloedstollingstesten waarmee hemofiliepatiënten zelf thuis de stollingsstatus van hun bloed kunnen checken.

Het eerste product van Enzyre, Hemofilie A EnzyCard, gebruikt de EnzyPad-platformtechnologie om de stollingsstatus te bepalen van patiënten met hemofilie A. Dit is een zeldzame genetische aandoening die wereldwijd naar schatting meer dan 800.000 mensen treft. Mensen met hemofilie A missen bepaalde eigenschappen in hun bloed, waardoor ze na een verwonding langer bloeden dan gezonde personen.

De EnzyCard stelt patiënten in staat om thuis zelf veilig te testen en de resultaten van de stollingsstatus direct door te geven aan hun behandelend arts via een mobiele telefoon app en een cloudapplicatie. Dit maakt tijdige gepersonaliseerde therapieaanpassingen mogelijk die de klinische resultaten kunnen verbeteren, terwijl onnodige verplaatsingen en ziekenhuisopnames worden vermeden. Het product wordt met verschillende studies en technologische ontwikkelingen verder ontwikkeld voordat het over een paar jaar op de markt zal verschijnen.

Health en Hightech in Lifeport

Health en Hightech zijn essentiële schakels in de regionale kenniseconomie van de regio Arnhem-Nijmegen. Er zijn hier meer dan 30.000 mensen werkzaam in de Health en Healthcare sector: bij onderwijs, zorginstellingen en zo’n 700 bedrijven.

In de regio zijn vijf speerpunten van Health gedefinieerd:

  • Onderzoek en ontwikkeling geneesmiddelen
  • Digital Health – AI
  • Neuro Science
  • Radio Frequency Technologie
  • Chip integratie technologie