REE helpt bij je zakelijk energievraagstuk

REE helpt bij je zakelijk energievraagstuk

Een organisatie up and running houden is al een flinke dagtaak. Laat staan dat je je moet verdiepen in CO2-reductie, zonnepanelen, isolatie of netcongestie. Toch moeten we allemaal ons steentje bijdragen aan betrouwbare en toekomstbestendige energievoorzieningen.

 

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Het Regionaal Expertiseteam Energie (REE) helpt bedrijven en instellingen bij het vinden van duurzame oplossingen en energiebesparende maatregelen. 

Geen aansluiting door knellend netwerk?

Een voorbeeld: je hebt een transportbedrijf en wilt op termijn over op een volledig elektrisch wagenpark. Dat vergt een forse uitbreiding van je zakelijke elektranet.
Maar we lezen regelmatig in de krant dat ons elektriciteitsnet de grote vraag en aanbod aan stroom niet aankan. Er is sprake van nijpende netcongestie: het is dusdanig druk op het elektriciteitsnetwerk dat het letterlijk knelt. Hierdoor kunnen zonneparken of windmolens niet meer aangesloten worden, of grote afnemers geen aansluiting krijgen.

Onafhankelijke energie-experts

Je kunt natuurlijk zelf contact opnemen met netbeheerder Liander. Of je gaat in overleg met de buren om jullie energiebehoefte mogelijk collectief aan te pakken, in een energyhub. Misschien zijn er andere creatieve oplossingen te bedenken om toch uit te breiden en te verduurzamen.

Kom je daar nou niet uit, dan kun je een beroep doen op de onafhankelijke energie-experts van het REE.

Wegwijzer

Fons Claessen, kwartiermaker voor het REE: “Wij helpen ondernemers om het energieverbruik van hun bedrijf of kantoor te verminderen of te verduurzamen. Ook weten we de weg bij het aanvragen van subsidies, bij het vinden van betrouwbare informatie en gecertificeerde aanbieders om energiemaatregelen uit te voeren.”

Waan van de dag

Nog een praktisch voorbeeld van Claessen: veel organisaties hebben ooit een energiescan laten uitvoeren. Met een energiescan krijg je als ondernemer meer inzicht in jouw energieverbruik. Zo’n energiescan brengt ook in kaart welke maatregelen mogelijk zijn om de zakelijke energiekosten te verlagen. Allemaal prachtig, maar zo’n rapport met aanbevelingen belandt vaak in een la. De waan van de dag schreeuwt namelijk harder.

Fons Claessen: “De onafhankelijke energie-experts van het REE geven jou een duwtje in de rug. Wat heb je nodig voor uitvoering van de aanbevolen oplossingen? Welke zijn het meest effectief? Wij helpen je bij het vinden van aanbieders voor de energiebesparende acties. En geven je tips over de juiste subsidiemogelijkheden.”

Gratis intakegesprek

“Als je ons belt of mailt, zitten we binnen een week bij je aan tafel. Ons intakegesprek is gratis. Bij complexe energievraagstukken kunnen we expertise op maat laten invliegen. Ons kernteam wordt ondersteund door een flexibele schil van energie-experts. Wij koppelen innovatieve oplossingen aan zakelijke energievraagstukken.

Meld je bij ons aan voor energie-advies. Zo maken we samen met onze experts en adviseurs, de overheid en bedrijvenverenigingen jouw energietransitie gemakkelijker. Vaak kun je daarmee ook nog veel geld besparen. Zo gaan we op weg naar een gezondere en groenere leef- en werkomgeving voor iedereen.” 

Het REE is een samenwerking tussen 16 gemeenten (verenigd in de Groene Metropoolregio) en regionale bedrijvenverenigingen (vertegenwoordigd door VNO-NCW Midden).

Samen zorgen we voor een groenere en meer toekomstbestendige regio met minder CO2-uitstoot en lager energieverbruik. Zo doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat jij als ondernemer de stekker in het stopcontact kunt blijven steken.

Wil jij als ondernemer aan de slag met energiebesparing binnen jouw bedrijf, maar weet je niet goed waar te beginnen of wie je daarvoor moet hebben?

Check www.ree.nl, mail info@ree.nl of bel 06-45553019.