Hannover Messe 2022: Regionale partijen zetten energiecluster in de schijnwerpers

Hannover Messe 2022: Regionale partijen zetten energiecluster in de schijnwerpers

De gemeente Arnhem, Citymarketing Arnhem en The Economic Board slaan dit jaar de handen ineen op de Hannover Messe: de grootste industriebeurs van Europa. Op deze beurs zetten zij Arnhem en Lifeport op de kaart als Energy-hotspot. Hiervoor ontvangen zij ondersteuning van diverse andere organisaties, zoals OostNL, Kiemt en Connectr – Energy Innovation.

 

Op de Hannover Messe laten de betrokken partijen verschillende interessante Energy-gerelateerde verhalen zien aan de bezoekers. Hierbij valt te denken aan batterijopslag, Smart Grids en toepassingen waarbij zonne-energie centraal staat. Gezamenlijk tonen de partijen waar Arnhem en Lifeport sterk in zijn en waar de ambities liggen.

Ook is er veel aandacht voor de verbindingen die te leggen zijn. Bezoekers hebben op de beurs de mogelijkheid om met de gemeente Arnhem, Citymarketing Arnhem en The Economic Board in contact te komen. Deze helpen hen om meer te weten te komen over het vestigingsklimaat van Arnhem en Lifeport, en leggen contacten met voor ze interessante andere partijen in die regio.

Hannover Messe 2022

De Hannover Messe is een van de grootste industriebeurzen ter wereld. Jaarlijks komen zo’n 6.500 exposanten en ruim 200.000 bezoekers op deze beurs af. Waar het evenement normaal gesproken in april op het programma staat, koos de organisatie dit jaar voor een programma tussen 30 mei en 2 juni. Dit had te maken met de situatie rondom het coronavirus in Duitsland.

Het thema van de Hannover Messe dit jaar is ‘duurzaamheid en digitalisering’. Met deze focus stimuleert de beurs innovatieve en efficiënte benaderingen van onze productieprocessen, wat vrijwel naadloos aansluit bij de ambities in Lifeport op het gebied van Energy.
Meer daarover leest u op onze pagina Cluster Energy.

Interesse of input?

Gaat u nog niet naar de Hannover Messe, maar vindt u het wel interessant om uw onderneming daar zichtbaar te hebben? Dan kunt u materiaal aanleveren bij de initiatiefnemers. Hierbij kunt u denken aan video-content, folders, flyers of andere producten die bij het onderwerp passen. Dan kunt u dit aanleveren bij Manon Cornelissen (Citymarketing Arnhem) of Jannick van der Hooft (The Economic Board). Zij zullen kijken hoe ze hierbij kunnen helpen.

Heeft u wel al plannen voor de Hannover Messe? Ook dan horen we dat graag. Mocht u de beurs bezoeken of daar een stand hebben, kunt u contact opnemen met Jorrit Roorda (Gemeente Arnhem) of Richard Dobbelmann (The Economic Board).