Hannover Messe 2022: bijzondere contacten en aanzet tot meer regionale samenwerking

Hannover Messe 2022: bijzondere contacten en aanzet tot meer regionale samenwerking

Dit voorjaar stonden de gemeente Arnhem, Stichting Citymarketing Arnhem en The Economic Board gezamenlijk op de Hannover Messe 2022: de grootste industriebeurs van Europa. De partijen sloegen de handen ineen om interessante connecties te leggen. Dat deden ze samen met innovatieve bedrijven en onderzoekers uit de regio. Op die manier zetten zij Arnhem en Lifeport op de kaart als Energy-hotspot in Europa.

 

Vier dagen lang kregen de in totaal 75.000 bezoekers van de Messe de gelegenheid om de gezamenlijke stand te bezoeken. Met video- en foldermateriaal, een Virtual Reality-tour en natuurlijk ook persoonlijke contacten maakten zij kennis met interessante bedrijven uit de regio. Onder meer MTSAVenema en Machine2Learn leverden een bijdrage. Ook andere Energy-experts als Connectr-directeur Jeroen Herremans en civic entrepreneur Energy Marieke Butterhoff waren op de Hannover Messe aanwezig.

Lifeport op Hannover Messe

In de stand werd onder meer Lifeport gepresenteerd als merk en innovatienetwerk van én voor de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen. Dat deden de deelnemers door te laten zien op hoe ondernemers, onderwijs en overheid hard bezig zijn met een gezond en duurzaam leven. In de stand was veel oog voor de Energy-gerelateerde innovatie in de regio, die zich voor een groot gedeelte in en rond Arnhem clustert.

De Hannover Messe van 2022 stond in het teken van de thema’s ‘digitalisering en verduurzaming’. Deze sloten goed aan bij de onderwerpen waar de regionale partijen in Lifeport zich sterk voor maken. Elektrische energietechniek, batterijopslag en duurzame aandrijfsystemen stonden bijvoorbeeld in de spotlights. Een van de belangrijke samenwerkingen die nadrukkelijk naar voren kwam, was die tussen netbeheerder Alliander en de Radboud Universiteit. Zij werken samen aan de energietransitie, bijvoorbeeld door de toepassingen van artificial intelligence te onderzoeken.

Bijzondere contacten

De deelnemers aan de stand ervoeren het gezamenlijke initiatief als positief. Vooral het opdoen van interessante contacten was voor hen een belangrijke reden om mee te doen. Binnenkort komen zij weer bij elkaar om de opgedane kennis en contacten met elkaar te delen. Op die manier benutten zij elkaars netwerk, zodat de regio daar als geheel sterker van wordt.

Bing Wu, onderzoeker aan de Radboud Universiteit, was aanwezig in de stand: “Ik zou het andere onderzoekers zeker aanraden om mee te doen. Maar het is ook interessant voor kleinere en grotere bedrijven. Op een beurs als de Hannover Messe vind je de regionale én internationale verbinding met anderen uit je vakgebied.”

Toekomstige samenwerking

De Hannover Messe is tevens een mooi beginpunt voor verdere regionale samenwerking. De partijen gaan namelijk ook om de tafel om te kijken hoe zij de regio en de bedrijven daarin vaker (inter)nationaal kunnen presenteren. Organisaties die ook willen aanhaken bij toekomstige beurzen, kunnen daarover contact opnemen met The Economic Board.

Ook uw bedrijf of organisatie (inter)nationaal op de kaart zetten? Mail dan naar: r.dobbelmann@theeconomicboard.com.