This week: Circular Economy Week 2024

This week: Circular Economy Week 2024

De Week van de Circulaire Economie is het grootste landelijke inspiratie- en netwerkevenement voor en door (beginnende) circulaire ondernemers. Een week vol talks, rondleidingen, excursies en workshops door het hele land, de Nationale Circulaire Conferentie en natuurlijk de uitreiking van de Circular Awards.  

Er vinden verspreid over het hele land programma’s plaats, bij bedrijven en (overheids)organisaties zelf en bij circulaire hubs. 

Nationale Conferentie Circulaire Economie 2024 

De jaarlijkse Nationale Conferentie Circulaire Economie is onderdeel van de week en vindt plaats op donderdag 14 maart 2024 in Nijmegen.  

In 2050 is de cirkel rond: Nederland is dan volledig circulair. Nederland is goed op weg, maar opschalen en versnellen is nodig en dat gaat niet vanzelf. Een van de belemmeringen is de toegang tot financiering. Op 14 maart praten we hierover in het plenaire programma. Ook staan we stil bij andere uitdagingen én kansen. Er is een afwisselend programma.
Bekijk hier het volledige programma. 

De conferentie is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De conferentie komt voort uit het rijksbrede Nationaal Programma Circulaire Economie. 

Circular Awards 

De uitreiking van de Circular Awards vindt plaats tijdens de Nationale Conferentie. De finalisten zijn inmiddels bekend, zie de website van de Week van de Circulaire Economie. 

Dit jaar zijn er vier categorieën waarin prijzen worden uitgereikt. Business, Public, Circular Chain en Circular Heroes. Bij deze laatste categorie gaat het om een bijzondere bijdrage aan de circulaire transitie in Nederland.  

Dit jaar zullen onder andere staatssecretaris Vivianne Heijnen en Medy van der Laan, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, spreken tijdens de conferentie. Niemand minder dan Hare Majesteit Koningin Máxima zal ook een toespraak houden. 

Lees meer over Duurzaamheid

Electricity grid on lockdown; creating problems for economy in Arnhem-Nijmegen region

Onlangs verscheen het bericht van TenneT dat het elektriciteitsnetwerk in Gelderland de grens heeft bereikt. De gevolgen zullen voelbaar zijn...