Laat u inspireren in de Nationale week van de Circulaire Economie

Laat u inspireren in de Nationale week van de Circulaire Economie

Het Versnellingshuis Nederland organiseert voor de zevende keer de Week van de Circulaire Economie, van 7 tot en met 12 februari 2022. Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium en ontmoeten voorlopers elkaar. Bovendien krijgen starters concrete handvatten om zelf circulair aan de slag te gaan.

 

Een groot landelijk bottom-up festival

In deze week zetten ondernemers, universiteiten, hogescholen, overheden en andere organisaties hun deuren open. Met het doel om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Ze ontdekken interessante voorbeelden en ontmoeten elkaar. Samen vormen de evenementen een groot landelijk bottom-up festival.

Circulaire Economie in Lifeport

RvN@ is één van de nationale hubs in de Week van de Circulaire Economie. Het organiseert vijf verschillende events verspreid over vier dagen. Op maandag 7 februari zijn er bijvoorbeeld twee livestreams te volgen. In Circulair in actie nemen ondernemers, bestuurders en leden van de Circulaire Raad de kijker mee in de doe- en innovatiekracht van de regio. In Talent met circulair succes biedt RvN@ een podium aan circulaire studenteninitiatieven.

Op de overige dagen organiseert RvN@Academy diverse Kennisboosts. Daarin krijgen deelnemers in 45 minuten een bruikbare update over circulaire innovatie in bouw, elektronica of voedsel. RvN@ gaat deelnemers niet alleen inspireren, maar zet ze ook in de doe-stand.
Meer informatie staat op de website van RvN@.

Kiemt houdt op 8 februari een online Early Morning Talk over de urgentie van circulaire zonnepanelen. In deze sessie gaat Kiemt in gesprek met partners uit hun netwerk.
Meer informatie staat op de website van Kiemt.

Verder organiseert PreZero uit Duiven een webinar over het zichtbaar maken van duurzaamheid in een organisatie. In deze sessie laat het zien dat oude materialen hergebruikt kunnen worden voor nieuwe producten. En nemen ze u mee in dit proces aan de hand van gave circulaire voorbeelden.

Finale Gelderse Circulaire Innovatie Top 20

Bovendien is de finale van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20 op donderdag 10 februari. Hier beoordeelt een jury verschillende Gelderse circulaire initiatieven. U kan de uitzending online bijwonen en stemmen voor de publieksprijs. De winnaar van de juryprijs ontvangt €3.000,- en de winnaar van de publieksprijs €1.000,-.

Benieuwd welke evenementen er door heel Nederland zijn? Kijk dan op de website van het Versnellingshuis voor het hele programma.