Interactief symposium: Samen investeren in talent voor brede welvaart

Interactief symposium: Samen investeren in talent voor brede welvaart

Lifeport Circular lab, de helixgroep voor duurzame transitie van The Economic Board, organiseert samen met partners een interactief symposium over de kansen voor talentontwikkeling in verschillende innovatiehubs in de Groene Metropoolregio.

Programma

Spreker Jan van Dellen, algemeen directeur van The Economic Board, zorgt voor de rode draad van de middag. Van Dellen opent het symposium en licht vanuit zijn rol toe hoe we als regio zorgen voor talentontwikkeling en brede welvaart. Ook vertelt hij over wat Lifeport Circular Lab is en licht een tipje van de sluier op over de plannen voor de drie hubs.

Daarna gaat Van Dellen in gesprek met Daniël Wigboldus, de trekker van Lifeport Circular Lab en voorzitter van het college van bestuur van de Radboud Universiteit. Wigboldus legt uit waarom hij ambassadeur is van thema Slimme Duurzaamheid bij The Economic Board, vertelt over het belang van aansluiting in de onderwijskolom van praktisch tot wetenschappelijk en de duurzame doelstellingen, die we samen moeten gaan behalen.

Het stokje wordt vervolgens overgedragen aan Jeroen Herremans, directeur van Connectr – energy innovation. Van Dellen bespreekt met Herremans de ontwikkeling van de hub Connectr, wat heeft Herremans geleerd van de afgelopen drie jaar?

Drie nieuwe hubs

Vervolgens maak je kennis met drie hubs in ontwikkeling binnen het thema Slimme Duurzaamheid.

Soil Valley met een kennisagenda gericht op bodem en waterbeheer

We gaan in gesprek met Franske van Duuren, programmamanager Circulaire Economie Kiemt en kwartiermaker bij Soil Valley, en Fons Eijkelkamp, mede-eigenaar van Royal Eijkelkamp en adviseur bij Soil Valley.

VIA-T voor een toekomstbestendige leefomgeving

We praten met Frank Croes, partner bij CMA en programmamanager circulaire economie bij Hogeschool Arnhem en Nijmegen over 60.000 woningen en de timmerman van de toekomst. Ook spreken we Inge Essing over VIA-T en de hub rond conceptueel circulair bouwen. Inge Essing is projectleider onderwijs bij @VOCampus en programmaleider bij VIA-T, met een focus op de ontwikkeling van vakmanschap en kennis voor een toekomstbestendige leefomgeving.

Gezond Circulair, kenniscentrum op campus Heyendaal, gericht op kennis over gezondheid, vitaliteit en circulariteit.

Kristie Lamers, directeur RvN@, gaat in gesprek met Sjors Witjes, universitair hoofddocent en onderzoeker corporate sustainability strategies aan de Radboud Universiteit. Hoe koppelen we studenten van regionale kennis- en onderwijsinstellingen aan maatschappelijke thema’s als gezondheid, energie en duurzaamheid?

Talent

De ontwikkeling van talent in de nieuwe hubs vraagt om een constructieve samenwerking tussen ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen. Daarom willen wij je graag betrekken bij deze Regio Dealprojecten en zijn wij vooral benieuwd naar jouw visie, inzichten en vragen.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 7 september 2023
Tijd: 14.00 – 17.30 uur

Locatie
HAN campus Nijmegen – auditorium
Laan van Scheut 10
6525 EM Nijmegen

Aanmelden

Wil jij dit symposium niet missen en bijdragen aan deze samenwerking? Meld je dan aan via https://rvnhub.nl/lifeport-circular-lab-aanmeldpagina/